miercuri, februarie 21, 2024

Un judecător american a ordonat Norwegian Cruise Line să plătească daune de 110 milioane de dolari pentru utilizarea unui port confiscat de guvernul Cubei în 1960

EconomieUn judecător american a ordonat Norwegian Cruise Line să plătească daune de 110 milioane de dolari pentru utilizarea unui port confiscat de guvernul Cubei în 1960

Decizia judecătoarei americane de district Beth Bloom din Miami vine în urma deciziei ei din martie că utilizarea terminalului portului de croazieră Havana a constituit trafic de proprietăţi confiscate deţinute de reclamant, Havana Docks Corp, înregistrată în Delaware.

”Se pronunţă hotărârea în favoarea reclamantului Havana Docks Corporation şi împotriva Norwegian Cruise Line Holdings, Ltd”, se arată în decizie.

Potrivit hotărârii, reclamantului i se acordă despăgubiri în valoare de 109.848.747,87 dolari. Norwegian ar trebui să plătească şi alte 3 milioane de dolari pentru taxe şi costuri legale.

Compania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel a criticat dur Legea Helms-Burton, calificând-o drept o încălcare extrateritorială a dreptului internaţional.

 

Vezi si alte articole...