miercuri, februarie 21, 2024

Un nou corp de clădire urmează să se construiască la Școala Maria Rosetti din Sectorul 2

Din OrasUn nou corp de clădire urmează să se construiască la Școala Maria Rosetti din Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat că intenționează să construiască un nou corp de clădire la Școala Maria Rosetti. Această decizie a fost luată pentru a asigura faptul că elevii nu vor fi nevoiți să urmeze orele în mai multe schimburi. Școala Gimnazială „Maria Rosetti” a fost modernizată în 2021. Cu o istorie de 60 de ani, clădirea este una dintre cele mai prestigioase școli datorită rezultatelor de înaltă calitate obținute de elevi de-a lungul timpului.

Pe data de vineri, 9 februarie 2024, Primăria Sectorului 2 a anunțat că va fi adăugat un nou corp de clădire la această unitate de învățământ. După finalizarea lucrărilor, capacitatea școlii va fi extinsă cu încă 10 clase.

„Am luat această decizie pentru a asigura elevilor condiții optime de studiu și pentru a nu mai fi nevoiți să învețe în mai multe schimburi, situație extrem de obositoare și de stresantă pentru cei mici”.

Până la finalizarea construcției noului corp de clădire, un număr de elevi învață în containere, structuri modulare temporare. Aceste containere au fost furnizate de către Direcția Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2 și sunt dotate cu toate facilitățile necesare pentru desfășurarea activităților școlare.

„Este soluția provizorie pentru ca elevii din clasele primare să nu învețe și după-amiaza, în două schimburi”, declară PS2.

Proiectul a fost aprobat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local al Sectorului 2. Potrivit informațiilor furnizate de administrația publică, clădirea va fi structurată pe parter și 2 etaje. Construcția noului corp de clădire va fi gestionată de Învățământ Sector 2 prin intermediul Direcției Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2.

De asemenea, pentru a minimiza disconfortul pentru elevi, administrația publică a anunțat că lucrările vor fi efectuate în mare parte în timpul vacanțelor școlare, când unitatea de învățământ este nelocuită.

Vezi si alte articole...