sâmbătă, iunie 15, 2024

Un nou parc în București, la intersecția dintre străzile Jiului și Dridu din Sectorul 1

Din OrasUn nou parc în București, la intersecția dintre străzile Jiului și Dridu din Sectorul 1

La intersecția străzilor Jiului și Dridu din București, se amenajează un nou parc, care va găzdui și prima pistă de pumptrack din Sectorul 1. Clotilde Armand a anunțat că se efectuează ultimele teste pentru pistă și că aceasta este aproape finalizată.

Primarul Sectorului 1 a declarat marți, 28 mai 2024, că se desfășoară ultimele teste pentru noua pistă de pumptrack.

Potrivit lui Clotilde Armand, pista din noul parc din Sectorul 1 este aproape finalizată, urmând să fie așternut asfaltul în curând. De asemenea, edilul a menționat că noul parc este aproape gata și va fi deschis publicului în curând.

„Ultimele teste pentru noua pistă de pumptrack. Pista din noul parc este aproape gata. Urmează să fie așternut asfaltul și: way to go!
Vom deschide curând un parc nou, o veritabilă grădină urbană, și prima pistă pumptrack din Sectorul 1”, a scris Clotilde Armand într-o postare pe pagina de Facebook.

Lucrările pentru amenajarea noului parc din Sectorul 1 au debutat la data de 22 aprilie 2024. În acel moment, primarul Sectorului 1 a anunțat implementarea unui concept inedit pentru parc: acesta combină o grădină urbană cu prima pistă de pumptrack „adevărată” din oraș.

Pista de pumptrack este construită din asfalt colorat și este însoțită de alei pietonale din beton, spații verzi, o zonă smart cu strat de pietriș decorativ, o fântână arteziană, cișmele cu apă, parcări pentru biciclete și sisteme de iluminat ambiental. Întreaga zonă va fi supravegheată video.

La acea vreme, Clotilde Armand a subliniat că aceasta este prima pistă de pumptrack nemodulară din Capitală. Conceptul de „pumptrack” este relativ nou în România și este foarte popular în rândul tinerilor. Această pistă special concepută prezintă curbe cu înălțimi variate și poate fi utilizată cu echipamente sportive pe roți (biciclete, skateboard-uri, role etc.) care nu necesită pedalare sau împingere, ci doar o acțiune de „pompare” pentru a genera impuls prin mișcările corpului în sus și în jos.

În anul 2022, în Sectorul 6, au fost inaugurate două piste de pumptrack: una în Cartierul Brâncuși (montată de către Asociația ZI de BINE) și cealaltă în Parcul Crângași (montată de către Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană ADPDU S6).

Vezi si alte articole...