sâmbătă, iulie 20, 2024

Un pieton a fost lovit azi-noapte de o mașină în timp ce traversa pe o trecere de pe Șoseaua Fundeni

Din OrasUn pieton a fost lovit azi-noapte de o mașină în timp ce traversa pe o trecere de pe Șoseaua Fundeni


Un pieton a fost implicat într-un accident rutier în timp ce traversa o trecere de pietoni de pe Șoseaua Fundeni. Evenimentul a avut loc în cursul nopții trecute, undeva între benzinăria Lukoil și lac, conform unui membru al comunității Infotrafic București și Ilfov. Conform relatării unui alt membru al aceleiași comunități, care a fost martor la accidentul de pe Șos. Fundeni și a povestit evenimentul, victima este o femeie. Potrivit acestui martor, un șofer aflat pe banda 1 s-a oprit pentru a acorda prioritate pietonului și a activat luminile de avarie, cu intenția de a avertiza și șoferii din spate că o persoană traversează. Cu toate acestea, șoferul care se afla pe banda doi circula cu o viteză mult prea mare pentru a putea reacționa și a opri în condiții de siguranță. Ca urmare, mașina de pe banda doi a lovit femeia care traversa trecerea de pietoni.

Am fost eu acolo, am văzut de la început. (Șoferul, n.red.) a venit cu viteza pe banda doi; pe banda 1, șoferul a pus avarii, ca să vadă băiatul de pe banda 2 (care era cu copii în mașina și avea minim 80 km//ora); a tras stanga să o evite pe doamna, dar a lovit-o din plin. Și eu am pus frână, ca intra în mine, că eram pe celălalt sens…. Doamna era constienta din prima clipa …si-a spart capul, o doare un picior și coloana a luat o salvarea în 10-15 min, este la spital.


În București, cifrele prezentate de statistici stârnesc îngrijorare. Cele mai multe victime ale accidentelor rutiere sunt pietoni. Într-un interval de doar un an, în Capitală s-au înregistrat 36 de incidente în care pietonii au fost implicați. Din aceștia, nouă au pierit, iar alți 27 au suferit răni grave.

Această realitate complexă are mai multe cauze subiacente. În primul rând, se constată existența unui număr încă considerabil de treceri de pietoni insuficient semnalizate, slab iluminate noaptea sau în anumite cazuri nesemaforizate, în special în zonele aglomerate cu trafic intens. Pe de altă parte, se observă o tendință persistentă a unor șoferi de a parca în mod neglijent în apropierea trecerilor de pietoni sau chiar pe acestea. Acest comportament îngreunează vizibilitatea pietonilor, crescând riscul unei reacții de ultim moment, cu consecințe tragice.

În plus, o altă cauză semnificativă a accidentelor în care sunt implicați pietonii este traversarea străzii în mod neregulamentar și fără respectarea regulilor de circulație.

Vezi si alte articole...