miercuri, februarie 21, 2024

Un tânăr este acuzat de tentativă de omor, după ce a lovit un paznic cu mașina în curtea Spitalului Pantelimon

Din OrasUn tânăr este acuzat de tentativă de omor, după ce a lovit un paznic cu mașina în curtea Spitalului Pantelimon

Un tânăr în vârstă de 25 de ani este acuzat de tentativă de omor în urma unui incident produs în curtea Spitalului Pantelimon. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat că procurorii au demarat acțiunea penală și au dispus reținerea înculpatului. Marți, 9 mai, procurorii au inițiat acțiunea penală și au luat măsura reținerii în cazul unui învinuit cercetat pentru tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Duminică seara, pe 8 mai 2023, în jurul orei 20:17, un tânăr de 25 de ani (învinuitul) și tatăl său au intrat cu mașina în curtea interioară a Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București. După ce au parcat, cei doi au intrat în spital și au provocat un scandal.

Garda de corp i-a escortat pe cei doi în afara spitalului, iar în acea împrejurare, tânărul a lovit unul dintre agenți cu pumnii în față. Deși victima nu a depus o plângere prealabilă pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, agresiunea s-a petrecut într-un loc public, în fața mai multor persoane care au fost martore și au resimțit indignare, frică și insecuritate, ceea ce constituie infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice, conform comunicatului de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Ulterior, învinuitul s-a urcat la volanul mașinii și, în timp ce agenții de pază încercau să gestioneze situația cu tatăl său, a condus în direcția unuia dintre agenți și l-a lovit cu partea frontală a vehiculului, proiectându-l pe sol și provocându-i multiple traumatisme, precum o plagă contuză la mâna dreaptă și o contuzie la genunchiul drept.

Din modul în care inculpatul a acționat rezultă că acesta a săvârșit infracțiunea de tentativă de omor cu intenție indirectă, întrucât a acceptat posibilitatea decesului victimei, care nu s-a produs din hazard, dar și datorită manevrelor victimei care a observat intenția inculpatului și a adoptat o poziție defensivă, precizează sursa citată.

Procurorii au înaintat propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului către judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri continuă investigațiile.

Vezi si alte articole...