luni, iulie 22, 2024

Un teren abandonat din Militari a fost trransformat în spațiu. 100 de copaci spun povești celor care scanează codul QR care îi însoțesc

Din OrasUn teren abandonat din Militari a fost trransformat în spațiu. 100 de copaci spun povești celor care scanează codul QR care îi însoțesc

Un teren abandonat din Militari, situat pe Bulevardul Preciziei, cu o suprafață de peste 6.000 de metri pătrați, a fost transformat într-un spațiu verde. ADPDU Sector 6 a plantat aici, în amintirea unor persoane dragi, arbori, arbuști și plante perene.

Primăria Sectorului 6 a anunțat pe Facebook că terenul se află în Militari, în dreptul stației de metrou Preciziei, iar plantele au fost donate. Împreună cu Asociația Zi de Bine, condusă de Melania Medeleanu, ADPDU Sector 6 a plantat arbori, arbuști și plante perene în memoria celor care nu mai sunt printre noi.

„Avem donat de către asociație chiar și un Ginko Biloba, arborele cel mai vechi care este considerat ca fiind o fosilă vie, încă din Jurasic”.

Un număr de 100 de copaci au fost însoțiți de povești pe care vizitatorii le pot descoperi scanând codul QR asociat fiecărui copac.

În plus, Asociația CSRNest a donat 10 copaci, 860 de arbuști decorativi, 3.914 plante, rulouri de gazon, pergole, bănci și coșuri de gunoi. De asemenea, au fost achiziționate și donate mobilier urban pentru amenajarea spațiului verde de către „Zori de Bine”.

Primăria Sectorului 6 a supervizat amenajarea completă a parcului, inclusiv a aleilor din marmură.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a adăugat următoarele:

„Orice proiect de regenerare urbană este binevenit în Sectorul 6. Cu atât mai mult cu cât acesta vine din partea societății civile. Pe noi nu ne costă nimic, iar comunitatea beneficiază de un spațiu curat, amenajat, unde să petreacă timp liber. Am continuat cu Asociația Zi de Bine proiectul de suflet „Plantați în amintire”. Le mulțumesc reprezentanților asociației că au ales ca în #București să facă treabă alături de noi. Cei de la ADPDU Sector 6 au montat băncile, totemurile, sistemul de irigație și vor avea grijă de noul parc. Și să nu uităm că #Sectorul6 face parte din Alianța Orașelor Verzi, iar recuperarea spațiilor abandonate este o preocupare a mea permanentă”.

 

Anul trecut, cu sprijinul Melaniei Medeleanu, un teren cu suprafața de 1.742 de metri pătrați a fost redat comunității din Sectorul 6.

Vezi si alte articole...