luni, iulie 22, 2024

Un terorist islamist a încercat să înjunghie un trecător, la Cannes

ExterneUn terorist islamist a încercat să înjunghie un trecător, la Cannes

Tensiuni la Cannes după ce un bărbat a fost arestat după ce a încercat să înjunghie un trecător. Scena a avut loc în apropierea unei sinagogi.

Un bărbat a încercat să înjunghie un trecător pe o stradă aglomerată din Cannes. Atacatorul era înarmat cu un cuțit și ar fi strigat „Allahu Akbar” înainte de a recurge la gest. Oamenii legii l-au identificat și l-au arestat.

A atacat un trecător cu un cuțit în apropiere de o sinagogă din Cannes

Individul deosebit de periculos s-a folosit de un cuțit pentru a încerca să înjunghie un trecător. Victima făcea comerț în apropriere de o sinagogă situată pe o stradă aglomerată din Cannes. Autoritățile au intrat rapid în alertă, astfel că la scurt timp, atacatorul a fost prins. Brigada anticriminalitate de la Cannes a acționat în acest sens.

Atacul a avut loc pe o stradă aglomerată de la Cannes. Conform martorilor oculari, individul ar fi strigat înainte de a recurge la gest „Allah Akbar”.

De asemenea, martorii au precizat că acesta a fost văzut în timp ce se ruga în fața sinagogii marți seara. Câteva minute mai târziu, atacatorul a scos un cuțit și s-a năpustit asupra comerciantului care circula prin zona respectivă.

Trecătorul l-ar fi deranjat pe individ dupa ce i-ar fi recomandat să se roage în altă parte. Gestul l-ar fi deranjat atât de tare pe acesta, încât a scos imediat obiectul tăios, devenind agresiv.

Martorii spun că acesta a strigat „Allahu Akbar” înainte de a deveni agresiv. După ce a recurs la gestul respectiv, atacatorul a fugit. Autoritățile au reușit să îl identifice la scurt timp după atac. Se pare că acesta purta cuțitul la centură inclusiv în momentul în care a fost prins de oamenii legii.

Ministrul de interne al Franței, Gerals Darmanin a postat un mesaj pe rețeaua Twitter (X), legat de acest context.

„Mulţumesc polițiștilor că au evitat ce era mai rău”, a transmis oficialul.

În ultimele zile, în mai multe state europene au avut loc atacuri și tensiuni pe fondul conflictului izbucnit în Orientul Mijlociu.

Vezi si alte articole...