sâmbătă, iulie 20, 2024

Unul dintre cele mai extinse lanţuri de supermarketuri din România, scos la vânzare

EconomieUnul dintre cele mai extinse lanţuri de supermarketuri din România, scos la vânzare

Unul dintre cele mai extinse lanțuri de magazine din România, cu peste 1.600 de unități, se află în discuții pentru o posibilă vânzare în viitorul apropiat.

Profi, rețeaua de magazine în cauză, cu o prezență semnificativă în întreaga țară, este deținută de Mid Europa Partners. Această companie a angajat banca de investiții Citi pentru a identifica un posibil cumpărător pentru afacere, conform informațiilor furnizate de Zf.ro.

Conform surselor, Mid Europa Partners își propune să obțină un cuantum de peste 1 miliard de euro din tranzacția propusă. Este important de menționat că aceasta nu este prima încercare a fondului Mid Europa de a vinde lanțul de magazine Profi.

Profi, un jucător major în industria de retail din România, gestionează o rețea de peste 1.600 de magazine în peste 681 de localități, conform datelor oficiale publicate de companie. În mai 2019, Profi a devenit prima rețea cu peste 1.000 de magazine deschise în aproape 500 de localități din toate județele și municipiul București.

La finalul anului 2021, numărul magazinelor depășea 1.500. În 2017, Mid Europa Partners a preluat Profi de la fondul de investiții Enterprise Investors, realizând o tranzacție evaluată la 533 de milioane de euro.

Vezi si alte articole...