joi, iulie 18, 2024

UPDATE – Bacău: Un tren în care se aflau 30 de călători a lovit o maşină / Doi tineri – de 26 şi 28 de ani – au murit / Şoferul nu s-a asigurat / Traficul a fost blocat / Precizările Poliţiei – FOTO

EconomieUPDATE - Bacău: Un tren în care se aflau 30 de călători a lovit o maşină / Doi tineri - de 26 şi 28 de ani - au murit...

UPDATE: ” Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar între staţiile Dofteana Bacău şi Valea Uzului a fost redeschis la ora 20.30, cele 5 trenuri de călători, care au staţionat temporar, fiind reînscrise în circulaţie”, a transmis CFR. 

UPDATE: ” La data de 26.01.2024, ora 16.48, poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112, despre faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată din comuna Dofteana s-a produs un eveniment rutier în următoarele împrejurări: o tânără de 26 de ani, din oraşul Dărmăneşti, în timp ce conducea un autoturism pe drumul sătesc din comuna Dofteana nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată cu indicatoare rutiere fiind surprinsă de trenul de persoane Mărăşeşti-Miercurea Ciuc. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătoarei auto precum şi a unui tânăr de 27 ani, pasager dreapta faţă în autoturism”, a transmis IPJ Bacău. 

Conducătorul trenului, un bărbat de 45 de ani, din judeţul Vrancea a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-au fost prelevate mostre biologice de sânge conform metodologiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infractiunii de ucidere din culpă.

UPDATE:  ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că astăzi, 26 ianuarie 2024, în jurul orei 16:45, ca urmare a neasigurării a unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între staţiile Dofteana Bacău şi Valea Uzului, s-a produs lovirea autoturismului de către trenul Regio 5207, la km 62+900. Din informaţiile transmise de la faţa locului, pasagerii şi personalul feroviar din trenul Regio nu au fost răniţi, fiind înregistrate însă victime în rândul pasagerilor din autoturism”, a transmis CFR.

Sursa citată a precizat că trenul R 5207 este oprit la locul accidentului până la finalizarea cercetărilor desfăşurate de către organele abilitate. iar trenul R 5212 staţionează în Valea Uzului până la redeschiderea liniei, întrucât între staţiile Dofteana Bacău – Valea Uzului este linie CF simplă.

UPDATE: ”Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, a fost declarat decesul a două persoane, respectiv una de sex feminin (26 ani) şi una de sex masculin (28 ani)”, a transmis ISU Bacău. 

Poliţiştii investighează împrejurările producerii accidentului. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ISU Bacău intervine, vineri după-amiază, în comuna Dofteana, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunţa faptul că o maşină a fost lovită de tren.

”La locul indicat acţionează o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o descarcerare, o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe SAJ. În urma accidentului au rezultat două victime încarcerate. Acestea au fost descarcerate de echipajele de intervenţie, fiind predate echipajelor SAJ inconştiente, cu multiple traumatisme”, a transmis sursa citată.

Pompierii au precizat că în tren se aflau 30 de călători, care nu au fost răniţi, însă traficul feroviar este blocat.

Se lucrează în continuare pentru degajarea autoturismului şi reluarea traficului.

 

Vezi si alte articole...