sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

UPDATE: Petrotel Lukoil Ploieşti va fi condus de români

EconomieUPDATE: Petrotel Lukoil Ploieşti va fi condus de români

Dan Dănulescu, noul șef al Lukoil, este inculpat în dosarul penal în care rafinăria Petrotel Lukoil este acuzată de infracţiuni la legea societăţilor comerciale, cu un prejudiciu de peste 2 miliarde de euro, cel mai mare calculat vreodată în România.

 

Inculpați în același dosar sunt și doi dintre directorii ruși schimbați de la conducerea companiei petroliere: Olga Kuzina (director economic şi financiar) și Alexey Vointsev (director de livrări)

Știre inițială

Consiliul de Supraveghere al rafinăriei ploieştene Petrotel Lukoil, controlată de gigantul petrolier rus omonim, i-a înlocuit pe 4 dintre cei 5 membri ai directoratului, structura de conducere executivă a companiei.

Înlocuirile au fost decise cu două luni înainte de finalizarea mandatelor celor schimbaţi din funcţii.

Conform Profit.ro, au fost înlocuiţi din directorat ruşii Aleksei Kovalenko (director general executiv şi preşedinte al directoratului Petrotel Lukoil), Olga Kuzina (director economic şi financiar), Alexey Vointsev (director de livrări) şi Kuzma Oligov (director de personal).

Singurul membru al directoratului păstrat a fost românul Dan Dănulescu, numit director general executiv şi preşedinte al directoratului Petrotel Lukoil. El a rămas şi cu unica funcţie anterioară, cea de inginer-şef. Dănulescu lucrează la rafinăria Petrotel de aproape 20 de ani, respectiv din decembrie 2003.

Ceilalţi membri noi, români, ai directoratului sunt Dorel Duţu (contabil-şef al Petrotel din anul 2001), Adrian Negoiţă (director de producţie, în companie din 2013) şi Ion Mura (director economic şi financiar, timp de 21 de ani director adjunct la Lukoil Republica Moldova, transferat în 2021 în România).

Deca: Şcolile de corecţie nu sunt o soluţie / Religia poate fi o disciplină la Bacalaureat

Cel de-al patrulea nume nou din directoratul Petrotel Lukoil este cel al ucraineanului Oleksii Bibik, care a fost numit director de resurse umane, el primind permis de şedere în România din partea autorităţilor de la Bucureşti.

Vezi si alte articole...