luni, aprilie 15, 2024

UPDATE – Serviciile Facebook şi Instagram de la Meta încep să funcţioneze, după ce au fost afectate de o pană aparent globală. Angajaţii Meta nu s-au putut conecta nici pe sistemele interne şi au crezut că sunt concediaţi. Mesaj ironic de la Elon Musk

EconomieUPDATE - Serviciile Facebook şi Instagram de la Meta încep să funcţioneze, după ce au fost afectate de o pană aparent globală. Angajaţii Meta nu s-au putut conecta nici...

UPDATE –  Platformele sociale online Facebook şi Instagram, deţinute de Meta au fost indisponibile marţi pentru sute de mii de utilizatori, din cauza unei disfuncţionalităţi aparent globale, care a durat mai bine de o oră şi jumătate. 

Mulţi utilizatori din Statele Unite, dar şi din alte ţări, inclusiv din România, s-au plâns pe platforma rivală X că au fost scoşi de pe Facebook, Messenger şi Instagram şi că nu au putut să se mai conecteze.

Începând cu ora 17.00, ora României, în circa jumătate de oră, pe site-ul de urmărire Downdetector.com au existat peste 570.000 de rapoarte de întreruperi pentru Facebook şi peste 90.000 de rapoarte pentru Instagram.

La scurt timp, acţiunile gigantului social media au scăzut cu 1,5% în tranzacţiile din SUA.

Meta are circa 3,19 miliarde de utilizatori activi zilnic în familia sa de aplicaţii, care mai include WhatsApp şi Threads.

Întreruperea pentru WhatsApp şi Threads a fost mult mai mică, cu mai puţin de 1.000 de rapoarte de incidente fiecare pe Downdetector în momentul de maxim.

Mai mulţi angajaţi ai Meta au declarat pe aplicaţia de mesagerie anonimă Blind că nu au putut să se conecteze nici măcar la sistemele interne de lucru, ceea ce i-a făcut să se întrebe dacă au fost concediaţi, potrivit postărilor văzute de Reuters.

Întreruperea serviciilor Meta a fost printre cele mai importante subiecte trending pe X, fostul Twitter, proprietarul platformei, Elon Musk, atacând Meta cu o postare în care a scris: „Dacă citiţi această postare, este pentru că serverele noastre funcţionează”.

If you’re reading this post, it’s because our servers are working

— Elon Musk (@elonmusk)

Ulterior, a postat o fotografie amuzantă, prin care ironiza o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Meta şi sugera superioritatea reţelei X în faţa platformelor sociale ale Meta:

— Elon Musk (@elonmusk)

Pe de altă parte, reţeaua X însăşi s-a confruntat cu mai multe întreruperi ale serviciului său după ce Musk a cumpărat platforma socială cu 44 de miliarde de dolari, în octombrie 2022. O pană în decembrie a provocat probleme pentru peste 77.000 de utilizatori din ţări diverse, din SUA până în Europa.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Au existat peste 300.000 de raportări de întreruperi pentru Facebook, în timp ce pentru Instagram au existat peste 20.000 de raportări, potrivit site-ului, care urmăreşte întreruperile prin colaţionarea din mai multe surse, inclusiv de la utilizatori.

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Întreruperile au început în jurul orei 17:00, ora României.

„Suntem conştienţi că oamenii au probleme în accesarea serviciilor noastre. Lucrăm la acest lucru acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, într-o postare pe reţeaua X.

Şi interfaţa de programare a aplicaţiei pentru WhatsApp Business se confruntă, de asemenea, cu probleme. Au existat aproximativ 200 de raportări de întreruperi pentru WhatsApp pe Downdetector, care urmăreşte întreruperile prin colectarea rapoartelor de stare din mai multe surse, inclusiv de la utilizatori.

Întreruperea serviciilor Meta a fost printre cele mai importante subiecte trending pe X, fostul Twitter, mai mulţi utilizatori spunând că au fost deconectaţi brusc de la platformele sociale deţinute de Meta.

Vezi si alte articole...