marți, mai 30, 2023

Va avea loc modernizarea Școlii Gimnaziale „Barbu Delavrancea” din Sectorul 3

Din OrasVa avea loc modernizarea Școlii Gimnaziale „Barbu Delavrancea” din Sectorul 3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a prezentat detalii despre modernizarea Școlii Gimnaziale „Barbu Delavrancea” (Nr. 73) și și-a exprimat dorința ca toate cele peste 30 de școli din sector să fie reabilitate până la începerea noului an școlar, în toamnă.

Într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, el a menționat că lucrările de finisaje în școlile din Sectorul 3 vor fi realizate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și că mai multe contracte de finanțare au fost deja semnate. În timpul vizitei sale la Școala Gimnazială „Barbu Delavrancea”, care are nevoie de reabilitare și modernizare, primarul a constatat că situația actuală a instituției nu este tocmai una mulțumitoare.

Școala asta nu-mi place deloc, deloc cum arată, așa că va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, cu panouri fotovoltaice, cu iluminat led, mult mai eficient, mult mai economic și mult mai bun. Evident că și partea de finisaje și partea termică pe exterior, tâmplăria schimbată pe exterior pentru că e aceea veche, originală, demult, cu lemn stratificat.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că își dorește ca Școala Gimnazială „Barbu Delavrancea” (Nr. 73) să devină o școală exemplară în urma lucrărilor de reabilitare și modernizare, astfel încât aceasta să fie „făcută ca la carte”. De asemenea, edilul a anunțat că intenționează ca până la începerea noului an școlar din toamnă, toate cele peste 30 de școli de pe raza sectorului să fie modernizate și reabilitate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care mai multe contracte de finanțare au fost deja semnate.

Ne dorim ca la toamnă toate cele peste 30 de școli pe care le vom reabilita, repet, prin PNRR (deja contracte semnate de finanțare) să arate bine, să fim mult mai eficienți energetic, să consumăm mult mai puținaă energie și să și producem energie. Așa cum am spus, o să punem panouri fotovoltaice sus, pe acoperiș la școli.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro