joi, februarie 29, 2024

Va avea loc o nouă consultare publică privind documentațiile de urbanism pentru parcurile istorice din București

Din OrasVa avea loc o nouă consultare publică privind documentațiile de urbanism pentru parcurile istorice din București

Primăria Capitalei anunță prin intermediul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement că organizează o consultare publică online privind documentațiile de urbanism pentru parcurile istorice Regele Mihai I (fost Herăstrău), Carol I și Cișmigiu. Perioada de consultare se desfășoară între 1-25 februarie 2023 și a fost anunțată de către viceprimarul general Horia Tomescu.

“Îmi doresc să găsim împreună cea mai bună cale să protejăm și să restaurăm spațiile verzi și elementele de patrimoniu cu valoare istorică din cele mai îndrăgite parcuri ale orașului nostru. În felul acesta, vom realiza împreună planul pe baza căruia să aducem îmbunătățiri semnificative în parcurile istorice, cu grijă pentru conservarea identității acestor locuri care fac parte din istoria orașului nostru”.

Vicreprimarul Tomescu anunță că documentațiile de urbanism pentru PUZ-urile parcurilor Regele Mihai I (fost Herăstrău), Carol I și Cișmigiu pot fi accesate prin intermediul următoarelor link-uri:

Viceprimarul Horia Tomescu mai precizează că Primăria Municipiului București are dorința de a aduce „îmbunătățiri semnificative” celor trei parcuri istorice din Capitală:

„Era necesară implementarea unui plan urbanistic pentru cele trei parcuri care să cuprindă reglementări specifice prin care activitatea urbanistică să se poată coordona cu activitățile pe care ne propunem să le derulăm, deoarece ne dorim să aducem îmbunătățiri semnificative parcurilor istorice Carol I, Regele Mihai I și Cișmigiu care, de altfel, sunt un element important al cărții de vizită a Bucureștiului”.

Viceprimarul Horia Tomescu mai afirmă că PUZ-ul va asista administrația în realizarea unui management adecvat și eficient al programelor de dezvoltare urbană dorite.

Vezi si alte articole...