sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Vaccinul antigripal și întărirea imunității copiilor în sezonul rece

MedicalVaccinul antigripal și întărirea imunității copiilor în sezonul rece

Vaccinarea antigripală și întărirea imunității copiilor sunt două aspecte importante în sezonul rece pentru a-i proteja împotriva gripei și a altor infecții respiratorii.

Iată ce trebuie să știi despre vaccinul antigripal la copii:

 1. Vaccinarea antigripală:
  • Vaccinarea regulată: Asigură-te că micuțul face vaccinul antigripal în fiecare an. Vaccinul trebuie administrat la începutul sezonului rece sau conform recomandărilor medicului.
  • Consultarea medicului: Discută cu medicul pediatru pentru a te asigura că vaccinarea antigripală este potrivită pentru copilul tău. Anumite grupuri de copii, precum cei cu alergii la componentele vaccinului sau cu anumite condiții medicale, ar putea avea restricții sau nevoi speciale.
  • Menținerea calendarului de vaccinare: Asigură-te că micuțul tău este la zi cu toate vaccinurile recomandate în vârsta sa, deoarece acestea pot contribui la întărirea sistemului imunitar.
 2. Întărirea imunității:
  • Alimentație echilibrată: O dietă echilibrată care include legume, fructe, proteine ​​slabe și carbohidrați complecși ajută la întărirea sistemului imunitar al copilului.
  • Odihnă corespunzătoare: Asigură-te că micuțul are suficient somn de calitate, deoarece somnul adecvat este esențial pentru o imunitate sănătoasă.
  • Igiena personală: Învață-ți copilul să-și spele regulat mâinile, mai ales înainte de a mânca sau de a atinge fața, pentru a preveni răspândirea infecțiilor.
  • Activitate fizică: Încurajează activitatea fizică regulată, deoarece mișcarea poate contribui la întărirea sistemului imunitar.
  • Evitarea stresului: Reducerea stresului și crearea unui mediu pozitiv acasă poate ajuta la menținerea unui sistem imunitar sănătos.
  • Suplimente: Discută cu medicul copilului despre utilizarea suplimentelor de vitamine și minerale, în special vitamina D și C, dacă este necesar.

Este important să consulți întotdeauna medicul pediatru înainte de a începe orice program de întărire a imunității sau de a administra orice suplimente copilului tău. Fiecare copil este diferit, iar medicul poate oferi sfaturi personalizate în funcție de nevoile specifice ale copilului tău.

Vezi si alte articole...