luni, iunie 17, 2024

Vaccinul ROR: tot ce trebuie să știi

MedicalVaccinul ROR: tot ce trebuie să știi

Vaccinul ROR este un vaccin combinat care protejează împotriva a trei boli virale:

Rujeola: O boală extrem de contagioasă care poate provoca febră, erupții cutanate, tuse, nas care curge și conjunctivită.

Oreionul: O boală virală care poate provoca febră, umflarea parotidelor (glandele salivare situate sub urechi), dureri de cap, oboseală și dureri musculare.

Rubeola: O boală virală ușoară care poate provoca febră, erupții cutanate, dureri de cap și umflarea ganglionilor limfatici.

Vaccinul ROR este sigur și eficient. Este unul dintre cele mai bine studiate vaccinuri din lume. Au fost administrate miliarde de doze de vaccin ROR în întreaga lume și s-a dovedit a fi extrem de eficient în prevenirea rujeolei, oreionului și rubeolei.

Eficacitatea vaccinului ROR:

Rujeolă: Vaccinul ROR este 97% eficient în prevenirea rujeolei după două doze.

Oreion: Vaccinul ROR este 88% eficient în prevenirea oreionului după două doze.

Rubeolă: Vaccinul ROR este 97% eficient în prevenirea rubeolei după două doze.

Siguranța vaccinului ROR:

Vaccinul ROR este un vaccin sigur. Cele mai frecvente efecte secundare sunt ușoare și dispar de la sine în câteva zile. Pot include: febră, erupții cutanate, durere la locul injectării, umflarea ganglionilor limfatici.

Reacțiile alergice severe la vaccinul ROR sunt rare. Unul la 125.000 de copii care primesc vaccinul ROR poate avea o reacție alergică severă.

Cine ar trebui să se vaccineze cu ROR?

Toți copiii și adulții care nu au fost vaccinați sau care nu au avut rujeolă, oreion sau rubeolă ar trebui să se vaccineze cu ROR. Vaccinul ROR este recomandat în general copiilor la vârsta de 12-15 luni și din nou la 4-6 ani.

Cine nu ar trebui să se vaccineze cu ROR?

Femeile însărcinate nu ar trebui să se vaccineze cu ROR. Persoanele cu alergie severă la gelatină sau la neomicină nu ar trebui să se vaccineze cu ROR. Persoanele cu un sistem imunitar slăbit ar trebui să discute cu medicul lor despre vaccinarea cu ROR.

Importanța vaccinării:

Vaccinarea este una dintre cele mai eficiente modalități de a preveni bolile. Vaccinul ROR a ajutat la reducerea semnificativă a numărului de cazuri de rujeolă, oreion și rubeolă în lume.

Ce spun studiile:

Un studiu publicat în revista Pediatrics a constatat că vaccinul ROR este 97% eficient în prevenirea rujeolei după două doze. Unalt studiu publicat în revista The Lancet a constatat că vaccinul ROR este 88% eficient în prevenirea oreionului după două doze. Iar un alt studiu publicat în revista Journal of Infectious Diseases a constatat că vaccinul ROR este 97% eficient în prevenirea rubeolei după două doze.

Concluzie:

Vaccinul ROR este un vaccin sigur și eficient care protejează împotriva a trei boli virale grave. Este important însă să discutați cu medicul dacă aveți întrebări sau nelămuriri.

Vezi si alte articole...