sâmbătă, septembrie 23, 2023

Valabilitatea poliţelor RCA emise de Euroins, prelungită din nou de Guvern

EconomieValabilitatea poliţelor RCA emise de Euroins, prelungită din nou de Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că va fi prelungită cu încă trei luni valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins, până la 8 decembrie 2023.

În prezent, există 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins care sunt încă în vigoare.

Decizia de prelungire a termenului a fost luată pentru a evita o scădere semnificativă a gradului de acoperire în asigurarea obligatorie RCA pentru o mare parte din parcul auto național.

„Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a afirmat premierul Ciolacu.

Tribunalul București a declanșat procedura de faliment pentru Euroins România în iunie, confirmând decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de retragere a autorizației din cauza problemelor de solvabilitate.

Polițele RCA emise de Euroins erau inițial valabile 90 de zile de la deschiderea procedurii de faliment, dar acum vor fi valabile până la 8 decembrie 2023, cu excepția polițelor de garanții care vor fi valabile până la 7 noiembrie 2023. După aceste termene, polițele vor expira automat.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro