sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Valabilitatea poliţelor RCA emise de Euroins, prelungită din nou de Guvern

EconomieValabilitatea poliţelor RCA emise de Euroins, prelungită din nou de Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că va fi prelungită cu încă trei luni valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins, până la 8 decembrie 2023.

În prezent, există 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins care sunt încă în vigoare.

Decizia de prelungire a termenului a fost luată pentru a evita o scădere semnificativă a gradului de acoperire în asigurarea obligatorie RCA pentru o mare parte din parcul auto național.

„Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a afirmat premierul Ciolacu.

Tribunalul București a declanșat procedura de faliment pentru Euroins România în iunie, confirmând decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de retragere a autorizației din cauza problemelor de solvabilitate.

Polițele RCA emise de Euroins erau inițial valabile 90 de zile de la deschiderea procedurii de faliment, dar acum vor fi valabile până la 8 decembrie 2023, cu excepția polițelor de garanții care vor fi valabile până la 7 noiembrie 2023. După aceste termene, polițele vor expira automat.

Vezi si alte articole...