luni, iulie 15, 2024

Veste bună! Aproape 2 km de conducte noi au fost înlocuite în București

ActualitateVeste bună! Aproape 2 km de conducte noi au fost înlocuite în București

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că au fost înlocuiți 1,75 kilometri de conducte noi de termoficare și vor fi date în exploatare.

Este vorba despre un tronson care furnizează agent termic pentru blocurile și imobilele de pe Bulevardul Ion Mihalache, între intersecțiile cu Bd. Banu Manta și Bd. Mareșal Averescu. Conductele vechi, cu o vechime de peste 40 de ani, au fost înlocuite cu unele noi, preizolate și echipate cu senzori de detecție a avariilor. Lucrările au fost gestionate de Compania Municipală Energetica Servicii, a anunțat primarul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Muncitorii au lucrat într-o galerie de termoficare dificil accesibilă din cauza îngustimii și a acumulării de gunoi.

„Angajații companiei lucrează în condiții dificile, într-o galerie de termoficare îngustă, plină de deșeuri, cu o configurație tehnică cu grad maxim de dificultate”.

Lucrarea face parte din Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești și are o lungime totală de 11 km, din care până în prezent au fost modernizate conducte pe o distanță de peste 7 km. Conductele noi au o garanție de 30 de ani.

La data de 3 mai 2024, primarul general al Capitalei a anunțat că au fost date în exploatare încă 1,2 km de conducte de termoficare modernizate. 650 de metri din conductele noi au fost instalate în galeria care traversează Piața Victoriei, iar 550 de metri pe un alt tronson de conductă, montat pe Bd. Ion Mihalache, în intersecția străzilor Dr. Felix și Arh. Ion Mincu.

„Compania Municipală Energetica Servicii București a realizat probele de presiune pentru încă două tronsoane de conductă magistrală de termoficare, în Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești. 650 de metri de conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariei, au fost montați în galeria care subtraversează Piața Victoriei. Pe acest tronson au fost finalizate și lucrările de consolidare și reparație galeriei, pe o distanță de 350 de metri. S-a efectuat și proba de presiune pentru 550 de metri pe un alt tronson de conductă nouă, montată pe Bd. Ion Mihalache, între intersecția strada Dr. Felix și Arh. Ion Mincu”.

Vezi si alte articole...