sâmbătă, februarie 24, 2024

Veste bună pentru bucureștenii din Sectorul 6! Piața Valea Ialomiței s-a redeschis sâmbătă, 20 ianuarie

Din OrasVeste bună pentru bucureștenii din Sectorul 6! Piața Valea Ialomiței s-a redeschis sâmbătă, 20 ianuarie

Piața Valea Ialomiței din Sectorul 6 a fost redeschisă sâmbătă, 20 ianuarie, după un amplu proces de reabilitare. După finalizarea lucrărilor, locația a primit autorizație la incendiu, garantând siguranța atât a bucureștenilor, cât și a comercianților. Primăria Sectorului 6 a transmis și noul program de funcționare al pieței.

Comercianții și-au reluat locurile la tarabe, iar primii clienți au avut ocazia să se bucure de noul spațiu. Unul dintre comercianți a exprimat mulțumirea față de condițiile îmbunătățite, menționând că acum piața este mai caldă, mai curată și mai spațioasă. Acesta așteaptă cu entuziasm sosirea clienților în noul cadru reabilitat.

„Am aceeași tarabă, s-a păstrat locul la fiecare producător și suntem foarte mulțumiți. E mai cald, mai curat, mai spațios. Pentru noi, e pâinea lu’ Dumnezeu ce avem aici. Acum… să vină clienții!”, a transmis Ana M, din Măgurele, conform PS6.

Un bărbat în vârstă de 80 de ani a menționat că obișnuiește să-și facă cumpărăturile în Piața Valea Ialomiței încă de la înființarea acesteia și acum continuă să o facă cu plăcere:

„Îmi fac cumpărăturile la această piață de când s-a înființat. Acum numai de drag să vin. A ieșit extraordinar de frumos, e de părere Ion V, un domn de 80 de ani care filma cu telefonul, să le arate și nepoților”, potrivit sursei citate.

Primăria Sectorului 6 afirmă că primarul Ciucu a supravegheat personal lucrările de reabilitare desfășurate în Piața Valea Ialomiței. Edilul a menționat că aceasta a fost complet reabilitată la interior, incluzând înlocuirea țevilor, a plafonului, a rețelei de electricitate, și s-a intervenit și la structura de rezistență a pieței.

De asemenea, s-a obținut autorizația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), asigurând astfel conformitatea locației cu standardele de siguranță.

„Nu avea autorizație la incendiu, iar ISU ar fi închis-o. Dar acum în sfârșit suntem mai liniștiți că avem avizul ISU, iar oamenii pot să vină în siguranță să-și facă aici cumpărăturile”, a declarat Ciprian Ciucu.

Programul de funcționare al Pieței Valea Ialomiței din Sectorul 6 este următorul:

Luni până sâmbătă: 07:00 – 21:00

Duminică: 07:00 – 15:00

Mai sunt disponibile câteva spații pentru comercianți, care vor fi atribuite în perioada următoare prin licitație organizată de Administrația Comercială Sector 6. Această piață, situată pe Aleea Băiuț în Sectorul 6, a fost înființată în anul 2012.

 

Vezi si alte articole...