marți, iunie 18, 2024

Veste bună pentru cei din Sectorul 6! 100 de străzi din trei microzone vor fi refăcute

Din OrasVeste bună pentru cei din Sectorul 6! 100 de străzi din trei microzone vor fi refăcute

Autoritatea locală a anunțat că va reface 100 de străzi din trei zone mici din Sectorul 6. Lucrările vor începe la sfârșitul lunii aprilie, iar primarul Ciprian Ciucu și-a cerut anticipat scuze față de bucureștenii care locuiesc în aceste zone.

Am promis că transformăm Sectorul 6 și asta facem. Luăm stradă cu stradă!
La sfârșitul lunii, vom începe lucrările pe trei microzone, adică pe 100 de străzi, anunță reprezentanții Primăriei Sectorului 6 pe 
Facebook.

Ciprian Ciucu îi amintește locuitorilor din Sectorul 6 că în ultimii doi ani s-a lucrat intens la infrastructură, cu reabilitarea unor întregi microzone, sute de străzi și mii de locuri de parcare, în zone care nu fuseseră reparate de ani de zile, inclusiv în zonele care nu au mai beneficiat de intervenții de la Nicolae Ceaușescu încoace.

Prin urmare, spre sfârșitul lunii aprilie, se vor începe lucrările în alte trei microzone care însumează aproape o sută de străzi din Sectorul 6: 15 în zona Militari și 7 și 9 în Drumul Taberei. Primarul Sectorului 6 a semnat contractele astăzi și și-a cerut scuze anticipat față de bucureștenii care vor suporta disconfortul lucrărilor.

Vreau să-i anunț din timp pe locuitorii acestor microzone că vor urma lucrări și că acestea vor provoca temporar disconfort. Dar, la final va fi bine, va fi civilizat. Apelez la înțelegerea dumneavoastră și vă rog să aveți răbdare, vom face lucrurile cum trebuie, astfel încât cartierele noastre să arate civilizat, a declarat Ciprian Ciucu.

PS6 explică că lucrările constau în următoarele:

  • reabilitarea și organizarea sistemului rutier, trotuarelor, aleilor și a căilor de acces în blocuri;
  • reconfigurarea pentru a crește siguranța circulației și a optimiza traficul;
  • facilitarea accesului pe trotuare pentru persoanele cu dizabilități prin coborâri la nivel, creșterea înălțimii intersecțiilor și trecerilor de pietoni supra-iluminate;
  • amenajări peisagistice, inclusiv între blocuri: completarea cu pământ fertil, plantarea de arbori și arbuști, însămânțarea cu iarbă și plantarea de flori.

Vezi si alte articole...