miercuri, februarie 28, 2024

Veste bună pentru cei mici! Locurile de joacă din parcurile Cișmigiu, Circului, Bordei și Tineretului au curățate de zăpada și pot fi din nou folosite

Din OrasVeste bună pentru cei mici! Locurile de joacă din parcurile Cișmigiu, Circului, Bordei și Tineretului au curățate de zăpada și pot fi din nou folosite

ALPAB transmite că spațiile de joacă din parcurile Cișmigiu, Circului, Bordei și Tineretului au fost eliberate de zăpadă și sunt disponibile pentru utilizare de către cei mici. Locurile de joacă din aceste parcuri din București au fost curățate de zăpadă, iar copiii sunt invitați să se bucure de ele, mai ales că s-au ameliorat condițiile meteorologice. În plus, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a comunicat pe pagina sa de Facebook că aceste locuri de joacă au fost supuse unor îmbunătățiri și modernizări.

„Pentru cei mici care ne vizitează în aceste zile friguroase, ALPAB aduce la cunoștința părinților și bunicilor că locurile de joacă din parcurile Cișmigiu, Circului, Bordei și Tineretului au fost curățate de zăpadă și sunt 100% deschise celor mici.

Spațiile au fost mobilate cu echipamente moderne, ecologice, care conferă micilor utilizatori cel mai ridicat grad de siguranță și confort existent astăzi pe piața europeană de profil. Vechile tobogane din oțel au fost dezafectate, acestea fiind înlocuite preponderent cu materiale prietenoase precum lemnul, funia de cânepă, lanțuri protejate de silicon și tartan etc.”

În luna noiembrie, ALPAB a anunțat că a finalizat reabilitarea a două țarcuri destinate câinilor din Parcul Cișmigiu. Aceste facilități sunt concepute pentru a găzdui câini atât de talie mare, cât și de talie mică.

În procesul de reabilitare, ALPAB a ținut cont de sugestiile comunității locale și a implementat îmbunătățiri semnificative în cele două țarcuri. Astfel, acestea au fost echipate cu:

  • pazie perimetrală,
  • o perdea de împrejmuire semi-opacă,
  • un strat geotextil subteran,
  • un suport de nisip tasat mecanic pentru a asigura duritatea și stabilitatea terenului de joacă.

În plus, au fost efectuate reparații și revopsiri la gardurile existente, iar între segmentele destinate câinilor de talie mare și cei de talie mică au fost instalate panouri de izolație de tip sandwich. Toate acestea au fost implementate cu scopul de a oferi un mediu sigur și confortabil pentru animale, luând în considerare nevoile și preferințele comunității din proximitatea parcului.

Vezi si alte articole...