luni, decembrie 11, 2023

Veste bună pentru proprietarii de mașini electrice! 50 de stații de reîncărcare a mașinilor electrice urmează să fie amplasate în București

Din OrasVeste bună pentru proprietarii de mașini electrice! 50 de stații de reîncărcare a mașinilor electrice urmează să fie amplasate în București

Primăria Capitalei a anunțat că va instala 50 de noi stații de reîncărcare pentru mașinile electrice în București, în plus față de cele 40 deja existente în oraș.

Prin această măsură, Primăria Municipiului București aduce vești bune pentru posesorii de mașini electrice. Aceste 50 de noi stații de reîncărcare vor fi distribuite pe 11 locații diferite în oraș.

La ședința Consiliului General al Municipiului București, care a avut loc pe 28 august 2023, s-a aprobat proiectul de hotărâre referitor la Studiul de Fezabilitate și Indicatorii Tehnico-Economici pentru proiectul „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul București”.

Primăria a furnizat detalii despre amplasamentul și numărul de stații pentru fiecare sector al orașului, astfel:

Sectorul 1: Vor fi instalate un total de 19 stații de reîncărcare, distribuite astfel:

  • 6 stații la Gara Băneasa (Esplanada Gării Băneasa și strada Tipografilor),
  • 1 stație în zona parcării Piața Victoriei (spre Buzești),
  • 6 la Expoziției (în zona World Trade Center),
  • 6 la Nicolae Caranfil (strada Nicolae Caranfil).

Sectorul 2: În Sectorul 2 se vor amplasa un total de 18 stații de reîncărcare, distribuite astfel:

  • 6 amplasamente pe strada Chiristigiilor,
  • 6 amplasamente pe strada Bucur Obor (strada Halele Obor),
  • 6 amplasamente pe Pantelimon 1S (șoseaua Morarilor – șoseaua Vergului).

Sectorul 4: În acest sector al Capitalei va fi amplasată o singură stație de reîncărcare, pe Calea Văcărești – Arhivele Statului, spre strada Mărțișor.

Sectorul 5: Aici vor fi instalate în total 8 stații de reîncărcare pentru mașinile electrice, distribuite astfel:

  • 5 stații pe Bulevardul Unirii,
  • 3 la Marriott (Calea 13 Septembrie – zona Piața Arsenalului).

Ultimele 4 stații de reîncărcare vor fi amplasate în sectoarele 4 și 5, în zonele Bd. Libertății – Splai Independenței – Piața Națiunile Unite, conform anunțului făcut de Primăria Municipiului București.

Investiția totală pentru acest proiect este de 17,9 milioane de lei, inclusiv TVA. Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor este de 15 luni, împărțite în 2 luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuție. Aceste 50 de stații noi se adaugă celor 40 deja existente în oraș, reprezentând un pas semnificativ către promovarea vehiculelor electrice în București.

Vezi si alte articole...