joi, mai 30, 2024

Veste bună pentru unii bucureșteni din Sectorul 1! Trei blocuri din acest sector vor avea lifturi noi

Din OrasVeste bună pentru unii bucureșteni din Sectorul 1! Trei blocuri din acest sector vor avea lifturi noi

Clotilde Armand a anunțat că trei blocuri din Sectorul 1 vor fi dotate cu lifturi noi, care sunt sigure, prietenoase cu mediul și eficiente energetic. Această decizie vine în urma aprobării încheierii unor protocoale cu asociațiile de proprietari ale acestor blocuri.

„În ședința Consiliului Local Sector 1, din data de 29 aprilie 2024, a fost aprobată încheierea unor protocoale cu trei asociații de proprietari din Sectorul 1 pentru înlocuirea lifturilor vechi și uzate moral cu unele prietenoase cu mediul și performante energetic”, transmite primarul Sectorului 1 pe Facebook.

Cele trei blocuri care vor fi echipate cu lifturi noi sunt situate la următoarele adrese: Strada Turda nr. 94, bloc 29B, Bulevardul Ion Mihalache nr. 47, bloc 16A, Bulevardul Dinicu Golescu nr. 19, bloc G.

Asociațiile de proprietari au control total asupra procedurii de achiziție. Clotilde Armand a discutat despre investițiile realizate în sistem descentralizat, cum ar fi înlocuirea a 900 de ascensoare, implementarea „Termoficării de la Soare” și consolidarea și reabilitarea termică a blocurilor. Această variantă presupune încheierea de parteneriate individuale între Primăria Sectorului 1 și asociațiile de proprietari, care se ocupă de achiziția și instalarea echipamentelor noi. Primăria decontează ulterior valoarea totală a investiției, în limitele stabilite de studiul de fezabilitate. Această abordare a fost aplicată și în finanțarea refacerii fațadei blocului O de pe Calea Griviței nr. 399.

Locuitorii Sectorului 1 trebuie să știe că prin această soluție descentralizată, investiția nu mai este gestionată de primărie, iar asociațiile de proprietari au control total asupra procedurii de achiziție și calității lucrărilor realizate de firmele contractante.

Reprezentanții administrației locale din Sectorul 1 vor supraveghea fiecare etapă a investiției pentru a se asigura că sunt respectate pragurile maximale stabilite în studiul de fezabilitate, permițând astfel decontarea integrală a lucrărilor.

Implementarea proiectului este mult mai rapidă prin această soluție descentralizată, durează aproximativ patru luni pentru înlocuirea lifturilor, în comparație cu cel puțin doi ani în varianta centralizată pentru toate blocurile din Sectorul 1.

„Invit toate asociațiile de proprietari din blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 să solicite pe adresa de e-mail registratura@primarias1.ro încheierea unui parteneriat cu Primăria Sectorului 1 pentru creșterea performanței energetice a clădirilor în care locuiesc”, transmite Clotilde Armand.

În plus față de înlocuirea lifturilor, asociațiile de proprietari din Sectorul 1 au posibilitatea să solicite și instalarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură, precum și alte lucrări destinate îmbunătățirii gradului de confort în blocurile de locuințe.

Vezi si alte articole...