luni, mai 27, 2024

Veste excelentă. Navele de luptă și submarinele Rusiei au părăsit Marea Neagră. Care e motivul?

ExterneVeste excelentă. Navele de luptă și submarinele Rusiei au părăsit Marea Neagră. Care e motivul?

O veste excelentă și pentru România. Navele de luptă și submarinele Rusiei au părăsit Marea Neagră. Moticul e reprezentat de temerea Rusiei că Flota Mării Negre poate fi ținta dronelor Babe Sea cu 1.000 km autonomie sau a rachetelor.

Purtătorul de cuvânt al armatei, căpitanul de rangul 3 Dmytro Pletenchuk, a declarat că, în prezent, nu există unități de luptă ale rușilor în apele Mării Negre și ale Mării Azov, deoarece rușii caută încă soluții pentru a schimba această situație.

El a împărtășit această informație în timpul unei emisiuni a Telejurnalului United News, informând despre situația din apele Mării Negre și Mării Azov.

Veste excelentă. Navele de luptă și submarinele Rusiei au părăsit Marea Neagră. Care e motivul?

„Situația rămâne stabilă. Vedem că, în acest moment, practic nu există unități de luptă ale adversarului nostru în ape. Acestea sunt staționate în bazele lor. Se poate spune că inamicul încă mai caută soluții privind modul în care să schimbe această situație. Aceștia iau unele măsuri, cum ar fi creșterea numărului de patrule de aviație. Și-au mărit componenta aeriană. Dar, în principiu, situația rămâne practic la fel ca în ultima lună. În cea mai mare parte nu se aventurează pe mare”, a declarat Pletenchuk.

El a oferit, de asemenea, informații despre componenta subacvatică a Flotei ruse a Mării Negre.

„Dintre cele șase portavioane, două rămân în exterior. Unul a fost distrus – „Rostov-on-Don”, trei rămân în serviciu. Acestea sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip ‘Kalibr’, fiecare dintre ele putând transporta până la patru rachete. Și încă o unitate este ‘Alrosa’, ‘Paltus’, proiectul anterior. Nu este un purtător de rachete de croazieră, dar este important, deoarece zona operațională din partea de nord a Mării Negre este închisă pentru acestea din cauza adâncimii reduse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene, scrie odessa-journal

După cum s-a raportat, joi, 18 aprilie, la ora 7:00, navele militare rusești erau absente în Marea Neagră și Marea Azov.

Dronele Ucrainei au primit un nou imbold

Dronele Baby Sea au primit un upgrade pentru a lovi navele Rusiei parcurgând o distanță mia mare. Dronele navale ucrainene Sea Baby au fost modernizate și pot transporta acum aproape o tonă de explozibil pentru a lovi o țintă aflată la peste 1.000 de kilometri distanță, a declarat Artem Dekhtiarenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), la 14 aprilie.

Vezi si alte articole...