sâmbătă, aprilie 20, 2024

Vești bune pentru locuitorii cartierului Andronache din Sectorul 2. Aici vor fi amenajate 4 grădini publice urbane

Din OrasVești bune pentru locuitorii cartierului Andronache din Sectorul 2. Aici vor fi amenajate 4 grădini publice urbane

Administrația locală a făcut cunoscut faptul că avansează în privința amenajării a patru grădini publice urbane în cartierul Andronache. Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, iar Primăria Sectorului 2 continuă procesul de expropriere. Totuși, se menționează că este necesară și aprobarea din partea Primăriei Capitalei, deoarece exproprierile sunt efectuate în scop public.

„Noi spații verzi, aproape de casă, pentru locuitorii cartierului Andronache.
Transformăm Sectorul 2 într-un sector mai verde, pentru oameni, un sector care prioritizează sănătatea locuitorilor și calitatea vieții acestora”, transmite PS2 într-o postare pe Facebook.

În cartierul Andronache, lipsesc complet spațiile verzi și zonele de joacă pentru copii. Pentru a remedia această situație, Primăria Sectorului 2 a inițiat procesul de expropriere a patru terenuri private, cu scopul de a amenaja patru noi grădini urbane în următoarele locații: Strada Periș, nr. 6 A (796 mp); Strada Cumpenei, nr. 6 (1.079 mp); Strada Tușnad, nr. 43 (985 mp); Strada Nicolae Zamfir, nr. 1 (8.845 mp).

Aceste grădini urbane vor fi dotate cu zone de relaxare, locuri de joacă pentru copii și, acolo unde spațiul permite, și zone pentru activități sportive în aer liber.

„Demersurile noastre privind exproprierea terenurilor prind contur, imobilele aflându-se în prezent în proprietate privată. Recent au fost însă aprobați indicatorii tehnico-economici pentru aceste investiții şi a fost stabilită justa despăgubire a proprietarilor, conform grilei notariale”, declară PS2.

Pentru fiecare proiect în parte, este necesară aprobarea Primăriei Municipiului București în ceea ce privește exproprierea în scop de utilitate publică. Pentru ca această aprobare să fie emisă, este nevoie de votul favorabil al cel puțin două treimi dintre consilierii generali ai municipiului.

„Am aprobat solicitările către Consiliul General al Municipiului București care să ne permită să expropriem 4 terenuri în Andronache – terenuri menite să devină grădini publice și locuri de joacă. Pentru toate cele 4 terenuri avem studii de fezabilitate, iar după toate aprobările, putem demara efectiv procesul de expropriere și să pornim amenajarea acestor spații publice, de care cartierul Andronache are atât de multă nevoie”, a declarat Adrian Costache, viceprimarul Sectorului 2.

În termen scurt și mediu, aceste grădini publice urbane vor aduce o contribuție semnificativă la reducerea poluării și la îmbunătățirea calității mediului înconjurător.

Vezi si alte articole...