miercuri, mai 29, 2024

VIDEO | Trump promite că va pune capăt „mandatului nebunesc al mașinilor electrice” al lui Biden: Sunt foarte scumpe, nu merg departe și sunt făcute în China

MedicalVIDEO | Trump promite că va pune capăt „mandatului nebunesc al mașinilor electrice” al lui Biden: Sunt foarte scumpe, nu merg departe și sunt făcute în China

Donald Trump a promis că va pune capăt regulii președintelui Joe Biden privind mașinile electrice (EV). Fostul președinte spune că ar „ucide” economia Michigan (zona industrială auto a SUA) și ar aduce beneficii Chinei, potrivit Breitbart.

Trump a spus că va „încheia planul radical al lui Joe Biden de a ucide economia Michigan, revocând mandatul său nebun de vehicule electrice”.

Biden și-a anunțat planul de a începe să elimine treptat achizițiile de vehicule noi pe benzină în martie. Regula cere ca până în 2032, majoritatea mașinilor noi vândute în SUA să fie vehicule electrice sau hibrizi.

„Există o problemă: sunt foarte scumpe și nu merg departe. A nu merge departe nu este bine”, a spus Trump.

„De asemenea, nu vor fi făcute în Michigan. Vor fi făcute în China, fiecare va fi făcută în China.”, a mai precizat el.

Drump, critici la adresa șefului UAW

Apoi l-a criticat pe Shawn Fein, șeful United Auto Workers (UAW), care l-a susținut pe Biden, dar a recunoscut că „marea majoritate” a membrilor UAW „nu vor vota pentru actualul președinte”.

„United Auto Workers, vreau doar să vă spun, șeful United Auto Workers v-a dezamăgit să fiți de acord cu toată situația pe care tocmai au făcut-o. Este atât de bine pentru China și este atât de rău pentru Michigan”, a spus Trump. „Dar o să răstorn totul”, a adăugat Trump.

„Punem tarife la mașinile străine. Aducem industria auto înapoi în Michigan. Mandatul lui Biden pentru vehiculele electrice va fi o baie de sânge economică”, a spus cel de-al 45-lea președinte.

„Vom ține mașinile chinezești departe de America. nu le vrem. Nu vrem mașini chinezești”, a spus Trump.

Vezi si alte articole...