miercuri, octombrie 4, 2023

Vineri, 1 septembrie, a fost deschis traficul pe noul bulevard Iuliu Hațieganu, din Sectorul 3 al Capitalei

Din OrasVineri, 1 septembrie, a fost deschis traficul pe noul bulevard Iuliu Hațieganu, din Sectorul 3 al Capitalei


Vineri, traficul pe noul bulevard Iuliu Hațieganu a fost inaugurat, iar Robert Negoiță își îndeamnă concetățenii bucureșteni să verifice cu ochii lor cât de bine se circulă în zonă. Primarul Sectorului 3 menționează că în intersecție nu sunt necesare nici măcar două semafoare. Acesta a subliniat că a renunțat la concediu pentru a superviza acest proiect.

Lucrările au fost finalizate într-un timp record de 60 de zile, iar artera de circulație a fost extinsă de la două la patru benzi. Strada Iuliu Hațieganu conectează Sectorul 3 cu Sectorul 4 și înainte era un drum cu două benzi pe care circulația era foarte îngreunată în orele de vârf.

Așadar, Primăria Sectorului 3 a demarat lucrări de supralărgire pentru a transforma această stradă într-un bulevard așa cum este normal să fie o cale de acces ce leagă două sectoare ale Capitalei. În doar două luni, strada Iuliu Hațieganu a devenit o cale de acces cu patru benzi pe care acum se circulă în condiții normale, declară PS3.


Lucrarea a inclus realizarea a 18.900 metri pătrați de cale rutieră, construirea de trotuare cu pavaj și amenajarea unui spațiu verde adiacent, care va fi finalizat în viitorul apropiat. Costul total al proiectului a fost de 8.836.400,39 lei.

Robert Negoiță a inspectat noul bulevard Iuliu Hațieganu pe data de 1 septembrie și a declarat că circulația se desfășoară foarte bine în zonă, afirmând că nu sunt necesare nici măcar două semafoare.

Acum 60 de zile făceam primul live de pe Iuliu Hațieganu, fix din locul ăsta. Eram în curtea unității militare, era aici un haos, circulație blocată, arăta rău de tot…se circula foarte greu. Am promis 60 de zile, astăzi se împlinesc cele 60 de zile (01.09.2023).
Aproape am finalizat de turnat asfaltul, mai e puțin. Suntem într-o mică întârziere pentru că aici au fost schimbate toate utilitățile: canalizare, apă, tot. Au fost lucrări foarte complexe care n-au depins doar de noi (…). Nu e simplu să faci un bulevard întreg de la zero.
Și așa cum am zis…se circulă fluid. Uitați ce circulație avem aici! Da, se circulă bine. Nu se așteaptă deloc, nu prinzi nici măcar două semafoare. Nu! Nu prinzi două semafoare. Veniți și vedeți! Convingeți-vă! Bulevard făcut în 60 de zile. N-a fost ușor, dar se merită, s-a meritat. N-am plecat o zi în concediu pentru că am avut acest proiect (…), a transmis Robert Negoiță într-un live pe Facebook, vineri, 1 septembrie.

Vezi si alte articole...