sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Virgil Popescu: Astăzi a fost o zi foarte importantă pentru viitorul energiei nucleare. Suntem primii în Europa / Ţara noastră este un hub energetic şi un partener de încredere

EconomieVirgil Popescu: Astăzi a fost o zi foarte importantă pentru viitorul energiei nucleare. Suntem primii în Europa / Ţara noastră este un hub energetic şi un partener de încredere

”Astăzi a fost o zi foarte importantă pentru viitorul energiei nucleare. Suntem primii în Europa. Alături de prim – ministrul României Nicolae Ionel Ciucă, de ambasadorul S.U.A. în România Excelenţa Sa Kathleen Kavalec, Asistentul Principal Adjunct al Secretarului de Stat Ann Ganzer, de Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti Mihnea Costoiu, CEO SNN Cosmin Ghiţa am participat la deschiderea oficială a primul Centru de Explorare a Energiei (Centrul E2), la Universitatea Politehnică din Bucureşti”, a transmis, vineri, ministrulm Energiei.

Acesta a precizat că Centrul E2, care găzduieşte simulatorul camerei de comandă a reactorului modular de mici dimensiuni NuScale, va pregăti şi instrui viitoarea generaţie de ingineri nuclearişti, operatori ai tehnologiei avansate nucleare civile.

”Am avut emoţii pentru că mi-am adus aminte de vremea studenţiei mele, fiind astăzi printre studenţii politehnişti. Este un motiv de mândrie şi de bucurie pentru mine că astăzi România este la loc de frunte pe harta inovării în dezvoltarea domeniului nuclear civil. Şi sper că în viitorul apropiat tot mai mulţi studenţi vor profita de această oportunitate şi se vor pregăti în domeniul energiei nucleare”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, prin noul pas important făcut, ”arătăm din nou că ţara noastră este un hub energetic şi un partener de încredere”.

”Le mulţumesc partenerilor noştri americani pentru sprijinul continuu şi, totodată, felicit guvernul SUA, echipa FIRST, Universitatea Politehnica, NuScale şi Nuclearelectrica pentru munca asiduă depusă în acest Centru E2 şi îmi doresc ca acesta să fie doar primul pas în calea educaţiei următoarei noastre generaţii de experţi nucleari şi o garanţie că proiectele noastre nucleare vor fi finalizate.

De asemenea, vreau să dau un mesaj clar: prim-ministrul Nicolae Ciucă, care a fost prezent la acest eveniment, guvernul României, Parlamentul şi preşedintele României Klaus Iohannis susţin puternic dezvoltarea energiei nucleare şi efortul de a forma oameni în acest domeniu”, a mai transmis ministrul Energiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezi si alte articole...