luni, iulie 22, 2024

Vlad Pascu, tânărul care, drogat fiind, a provocat un accident la 2 Mai, a fost trimis în judecată

Din OrasVlad Pascu, tânărul care, drogat fiind, a provocat un accident la 2 Mai, a fost trimis în judecată

Vlad Pascu, tânărul care, aflându-se sub influența drogurilor, a provocat un accident mortal la 2 Mai, a fost adus în fața instanței. Procurorii au solicitat, de asemenea, prelungirea măsurii arestului preventiv pentru încă 30 de zile.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, Vlad Pascu a fost trimis în judecată sub acuzația de comitere a următoarelor infracțiuni:

  1. Ucidere din culpă.
  2. Vătămare corporală din culpă.
  3. Părăsirea locului accidentului.
  4. Conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Dosarul lui Vlad Pascu va fi judecat de către Judecătoria Mangalia, însă nu s-a stabilit încă un termen de judecată. Totodată, procurorii au solicitat prelungirea arestului preventiv al tânărului cu încă 30 de zile, iar instanța va decide termenul pentru această măsură.

Pe data de 19 august, Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, a intrat cu mașina într-un grup de 8 tineri care se deplasau pe jos între Vama Veche și 2 Mai. Acest incident a dus la moartea a două persoane și rănirea altor trei.

Cu toate că poliția l-a oprit de trei ori înainte de accident, inclusiv în urma unei sesizări privind comportamentul său periculos, el a fost lăsat să plece de fiecare dată. Testul antidrog efectuat după tragedie a arătat că Vlad Pascu consumase șase tipuri diferite de droguri înainte de a conduce.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și, pe data de 20 august, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Măsura arestului preventiv a fost prelungită cu încă 30 de zile în luna septembrie.

Vezi si alte articole...