miercuri, iulie 17, 2024

Vladimir Putin este gata pentru pace în Ucraina! A spus-o personal. Va aproba

ExterneVladimir Putin este gata pentru pace în Ucraina! A spus-o personal. Va aproba

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri, 18 octombrie 2023, este gata să se așeze la masa negocierilor de pace, cu o singură condiție. Ce vrea liderul rus pentru a readuce pacea în Ucraina?

Vladimir Putin este gata să reia negocierile de pace, cu o singură condiție

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri, 18 octombrie 2023, că va aproba reluarea negocierilor de pace dintre Moscova și Kiev, dacă va fi anulat decretul președintelui Ucrainei privind interzicerea negocierilor de pace.

„Dacă partea ucraineană dorește un proces de negociere real, este necesar să o facă nu prin niște «gesturi teatrale», ci primul lucru care trebuie făcut este anularea decretului președintelui ucrainean de interzicere a negocierilor”, a spus el, miercuri, potrivit agenției de presă TASS.

El a vorbit, totodată, și despre livrarea de rachete americane ATACMS forțelor ucrainene. Se pare că ajutorul occidental nu îl impresionează deloc. Președintele Rusiei a avertizat, de altfel, că ajutorul militar acordat armatei Ucrainei „prelungește agonia” țării vecine.

„În primul rând, este cu siguranță dăunătoare și creează o amenințare suplimentară. În al doilea rând, cu siguranță vom fi capabili să respingem aceste atacuri. Nu există nimic bun pentru Ucraina în acest sens. Nu face decât să prelungească agonia.

Dacă războiul este pierdut de Rusia, de ce să furnizăm ATACMS? Să ia înapoi ATACMS, toate celelalte armamente, să se așeze la clătite, să vină la noi la o petrecere cu ceai”, a zis el.

Declarația sa a fost făcută după ce a salutat „succesul” „Noilor Drumuri ale Mătăsii”. „Noile Drumuri ale Mătăsii” este un proiect de infrastructură promovat de Guvernul de la Beijing în aproximativ o sută de state.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost invitatul de onoare din acest an. La marele eveniment au participat reprezentanţii a circa 130 de țări, în special din Sudul Global.

Legăturile dintre Rusia și China se întăresc pe zi ce trece

În aceeași zi, Vladimir Putin a avertizat că amenințările externe și conflictele globale nu fac altceva decât să întărească legăturile dintre Moscova și Beijing. Se declară „optimist” în ceea ce priveşte perspectivele de cooperare dintre Moscova și Beijing.

„În ceea ce priveşte impactul factorilor externi şi al conflictelor asupra dezvoltării relaţiilor ruso-chineze, toţi aceşti factori externi sunt ameninţări comune care întăresc cooperarea dintre Rusia şi China.

Încrederea politică reciprocă între cele două ţări este în continuă creştere. Moscova şi Beijingul împărtăşesc dorinţa unei cooperări echitabile în lume”, a spus, miercuri, Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Beijing, cu ocazia participării sale la „Noile Drumuri ale Mătăsii”.

Vezi si alte articole...