joi, mai 23, 2024

Vladimir Putin, înlocuit?! Este sfârșitul liderului de la Kremlin: Un ciocan în cap şi e terminat

ExterneVladimir Putin, înlocuit?! Este sfârșitul liderului de la Kremlin: Un ciocan în cap şi e terminat

În ultima perioadă, s-a speculat intens despre o lovitură de stat care se pune la cale împotriva lui Vladimir Putin. Conform celor care au pretins asta, fără a veni cu dovezi, puciul ar fi pregătit chiar de oameni de încredere din anturajul liderului rus.

Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de la putere printr-un complot urzit de oameni din propriul său anturaj, a declarat un fost spion CIA la Moscova, Daniel Hoffman, care spune că totul ”se va întâmpla dintr-o dată”.

Totul s-ar produce brusc

Fostul şef al staţiei CIA la Moscova, Daniel Hoffman, nu exclude ca ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, să fie interesat de organizarea unui complot anti-Putin, în cazul în care invazia din Ucraina s-ar îndrepta spre eşec.

El susține că o astfel de mişcare s-ar produce brusc şi ar fi fatală pentru Putin. „Nimeni nu va întreba: ”Hei, Vladimir, vrei să pleci?” Nu. Un nenorocit de ciocan în cap şi e terminat”, a declarat Hoffman pentru Daily Beast.

Cei trei „înlocuitori” ai lui Putin

Hoffman a numit cei trei posibili înlocuitori ai lui Putin, dacă acesta va fi alungat de la putere: șeful Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, directorul agenției de informații a Rusiei, Alexander Bortnikov, și chiar ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Acesta din urmă ar avea mai multe șanse să-i ia locul lui Putin, având în vedere rolul important pe care l-a jucat în războiul din Ucraina, potrivit Benzinga.com.

Generalul Alexei Maslov și „Operațiunea Walkiria”

Potrivit unui articol publicat luna trecută de Jonathan Sweet și Mark Toth în ziarul american „The Hill”, ar fi existat un complot pus la cale pentru eliminarea lui Vladimir Putin încă din decembrie 2022. Cei doi jurnaliști au făcut o comparație între complotul care ar fi fost urzit de generalul Alexei Maslov și „Operațiunea Walkiria”, în care un grup de ofițeri germani a încercat să-l ucidă pe Adolf Hitler în iulie 1944.

Potrivit celor doi jurnaliști, walkiriile (zeități feminine, mesagere ale zeului Odin, care hotăra soarta războaielor și a soldaților în mitologia germană) dau târcoale Kremlinului și urmează să aleagă cine e demn să ajungă în Walhalla (lăcașul zeilor rezervat eroilor).

Este posibil ca Vladimir Putin să fi fost în vizorul lor pe data de 24 decembrie 2022, după ce a anulat brusc vizita programată la o fabrică de tancuri din Nijni Tagil. Străzile erau curățate de zăpadă, iar limuzina sa era deja pregătită, însă Vladimir Putin nu a mai plecat.

Generalul Alexei Maslov, fost comandant al Forțelor Terestre ale Armatei Rusiei între 2004 și 2008, care a lucrat ca reprezentant de vânzări internaționale la fabrica de armament Uralvagonzavod, a murit „subit” din cauza unui atac de cord chiar de Crăciun.

„Decesul său să fie doar o coincidență sau repetarea scenariului cu complotul de eliminare a lui Adolf Hitler de către elemente din comandamentul militar?”, se întrebau cei doi în The Hill.

Vezi si alte articole...