miercuri, iulie 17, 2024

Vladimir Putin va fi asasinat?! Anunţul venit după moartea lui Prigojin: Cât timp mai respiră…

ExterneVladimir Putin va fi asasinat?! Anunţul venit după moartea lui Prigojin: Cât timp mai respiră…

Vladimir Putin ar putea fi eliminat din cauza morții lui Evgheni Prigojin. Se pare că susținătorii războiului din Ucraina vor să îl elimine pe președintele Rusiei, nemulţumiţi de faptul că liderul Wagner ar fi fost, cel mai probabil, asasinat.

Se cere eliminarea lui Vladimir Putin

Legiunea Libertatea Rusiei se opune sistemului actual. Ea a cerut eliminarea lui Vladimir Putin, anunțând recent că o țintă a fost plasată acum asupra sa, după moartea lui Evgheni Prigojin. Susținătorii războiului din Ucraina și-au manifestat furia față de Guvernul de la Moscova din cauza morții lui Evgheni Prigojin. Ei au devenit din ce în ce mai nemulțumiți de modul în care oficialii ruși gestionează războiul.

„Atâta timp cât Putin respiră, lumea este în pericol. Acum totul depinde exclusiv de coaliția anti-Putin, din care fac parte Legiunea și Mișcarea Libertatea Rusiei. Doar eforturile noastre comune îl pot elimina pe Putin”, este mesajul postat, vineri, pe pagina oficială de Twitter a Legiunii Libertatea Rusiei.

Potrivit sursei citate anterior, avionul în care se afla Evgheni Prigojin a fost distrus de o rachetă de apărare aeriană. Nu a fost furnizată, însă, nicio dovadă care să susțină această informație.

„Incidentul a oferit o concluzie simplă, și anume că nimeni nu poate ajunge la un acord cu Putin. Este timpul ca Occidentul să renunțe la această iluzie. Oricine poate ajunge este o resursă în jocul său maniacal”, a adăugat Legiunea Libertatea Rusiei.

Legiunea Libertatea Rusiei este o grupare paramilitară din Rusia, cu sediul în Ucraina. Ea a fost formată la scurt timp după ce a izbucnit războiul din Ucraina.

Cadavrul lui Evgheni Prigojin a fost identificat cu ajutorul expertizei genetice
Moartea lui Evgheni Prigojin a fost confirmată de expertiza genetică, a anunţat recent Comitetul de Anchetă din Rusia. În urma unor „expertize genetice moleculare”, s-a stabilit că identităţile celor zece victime corespund listei. Victimele ale căror trupuri au fost găsite după prăbuşirea avionului erau pasageri şi membri ai echipajului.

Anchetatorii din Rusia nu au spus deocamdată nimic despre pistele examinate, neevocând nici teza accidentului, nici pe cea a unei bombe, a unei rachete sol-ar sau a unei erori de pilotaj.

Avionul privat care-l transporta pe Evgheni Prigojin şi garda lui s-a prăbuşit, miercurea trecută, în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova. Au apărut speculaţii privind o posibilă implicare a Kremlinului în prăbuşirea avionului privat care efectua o cursă Moscova-Sankt Petersburg.

La Washington, Paris, Berlin și Kiev, înalţi responsabili au dat de înţeles că suspiciunile lor să îndreaptă direct spre Kremlin. Aceste afirmaţii au fost negate de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care le-a calificat drept o „minciună absolută”.

Vezi si alte articole...