miercuri, februarie 21, 2024

Vremea, 10 februarie: Se anunță maxime de 19 grade Celsius și intensificări ale vântului

ActualitateVremea, 10 februarie: Se anunță maxime de 19 grade Celsius și intensificări ale vântului

Vremea se menține în general caldă cu valori termice neobișnuit de ridicate pentru perioada în care ne aflăm. Meteorologii au anunțat temperaturi de până la 20 de grade Celsius. Izolat se vor semnala precipitații, iar vântul va sufla în rafale de până la 80 de kilometri pe oră în zonele montane înalte.

Vremea se menține în continuare călduroasă, cu valori termice peste media specifică lunii februarie. În regiunile de sud și de est ale țării se vor semnala înnorări temporare. Temperaturile minime se vor situa în intervalul -1, 11 grade Celsius.

Vremea în țară

Meteorologii au anunțat că vremea va fi neobișnuit de caldă pentru perioada în care ne aflăm. Se vor semnala înnorări temporare în special în regiunile de sud și de est, iar în restul teritoriilor norii vor acoperi în întregime cerul.

Temperaturile nocturne se vor situa peste normalul perioadei cu valori care vor oscila între -1 și 11 grade Celsius. Precipitații sub formă de averse au fost anunțate pentru Maramureș, Transilavania, Moldova și izolat în Crișana și Banat. În zonele montane, și în special la altitudinile mai înalte, se vor semnala precipitații mixte.

Vremea

Vântul va sufla cu 70 de kilometri în zonele montane

Vântul nu va pune prea mari probleme, va sufla slab și moderat, mai puțin în Crișana unde rafalele vor atinge chiar și 45 de km/h. Intensificări se vor înregistra și în Munții Apuseni precum și în nordul Carpaților Orientali, unde rafalele vor atige chiar și 70 de kilometri/oră. Temperaturile maxime se vor încadra în intervalul 11, 20 de grade Celsius.

Vremea

Vremea în Capitală și la munte

În București vremea va fi în general frumoasă. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile minime vor oscila între 4 și 6 grade Celsius. Mercurul din termometre va urca până la 19 chiar 20 de grade. Cerul va prezenta ceva înnorări, iar vântul va sufla slab până la moderat.

În zonele montane vom avea temperaturi mai mari decât normalul perioadei în care ne aflăm. La altitudini mai mari cerul va fi mai mult noros, izolat va ploua, iar la altitudini mai mari se vor semnala precipitații mixte. De asemenea, vântul va sufla în rafale de până la 80 de kilometri pe oră, potrivit meteoromania.ro.

Tempreaturile de mâine în principalele orașe din țară

– Brașov: 2 °C / 12 °C;
– Iași: 8 °C / 15 °C;
– Cluj Napoca: 6 °C/ 14 °C;
– Constanța: 8 °C/ 18 °C;
– Bacău: 7 °C/ 13 °C;
– Timișoara: 10 °C/ 17 °C;
– Oradea: 10 °C/ 15 °C;
– Sibiu: 5 °C/ 15 °C;
– Giurgiu: 5 °C/ 17 °C;
– Galați: 8 °C/ 17 °C;
– Arad: 10 °C/ 16 °C;
– Piatra Neamț: 7 °C/ 14 °C;
– Ploiești: 4 °C/ 16 °C;
– Pitești: 7 °C/ 16 °C;
– Buzău: 8 °C/ 17 °C;
– Brăila: 7 °C/ 17 °C;
– Craiova: 7 °C/ 16 °C.

Vezi si alte articole...