miercuri, februarie 28, 2024

Vremea la final de săptămână. Previziunile ANM pentru 2 februarie

ActualitateVremea la final de săptămână. Previziunile ANM pentru 2 februarie

Vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor din țară, mai puțin în depresiunile din estul Transilvaniei, unde temperaturile vor coborî până la -13 grade Celsius.

Vremea continuă să se încălzească și vineri, 2 februarie 2024, însă pe durata zilei cerul va fi mai mult înnorat. În interiorul arcului intra-carpatic va ninge ,în timp ce în Muntenia și în zonele de munte se vor semnala precipitații mixte. Pentru Oltenia meteorologii au anunțat ploi de scurtă durată.

Vremea în țară

La final de săptămână vremea se încălzește în toată țară, iar vântul va sufla slab și moderat cu posbile intensificări în zonele de munte, îndeosebi la altitudinile mai mari precum și în estul și sud-vestul teritoriului dar pe arii restrânse.

În privința temperaturilor, maximele termice se vor încadra în intervalul -1. 10 grade Celsius, în timp ce valorile termice minime se vor situa între -8 și -1 grad. În regiunile din estul Transilvaniei mercurul din termometre va coborî până la -13 grade.

Prognoza meteo pentru București, Constanța și Brașov

Vremea se încălzește și în Capitală, unde temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 6 grade Celsius, minimele vor coborî până la -3 grade. Spre seară, în special pe timpul nopții se vor semnala precipitații, iar pe parcursul zilei cerul o să fie variabil.

Locuitorii de la malul mării se vor bucura la rândul lor de soare. Vântul va sufla cu 22 dekm/h, iar valorile termice maxime vor urca până la 7 grade, iar minima va atinge -1 grad. Nu sunt șanse de precipitații.

În orașul de pe Tâmpa va fi ceva mai rece. Temperatura maximă va fi de 2 grade Celsius și este foarte posibil săă ningă. Temperaturile nocturne scad până la -8 grade. Vântul va sufla variabil, iar cerul va fi înnorat fără șanse de ploaie, potrivit ANM.

Vremea în Focșani, Oradea și Iași

Vremea

Spre deosebire de București și Constanța, în Focșani vremea se va răci. Temperatura maximă nu va fi mai mare de 7 grade Celsius. Pe durata nopții cerul va fi senin, iar temperaturile nocturne se vor situa între -3, -4 grade.

În Oradea cerul va fi acoperit de nori, dar în prima parte a zilei apare soarele. Mercurul din termometre va indica cel mult 6 grade, iar minima se va situa peste pragul înghețului. Nu sunt șanse de averse nici pe parcursul nopții și nici în cursul zilei.

În capitala Moldovei, vremea nu va fi la fel de prietenoasă. În Iași cerul va fi înnorat, vântul nu va ridica prea multe probleme, va sufla cu cel mult 17 km/h. Maximele se vor situa în intervalul5, 6 grade, iar temperatura minimă va fi de -4 grade. În cursul zilei este posibil să ningă slab.

Regimul termic în Craiova și Cluj Napoca

Cerul va fi în general senin în Craiova, dar în anumite perioade ale zilei norii își vor facce simțită prezența. Temperatura maximă va urca până la 9 grade Celsius, iar pe durata nopții valoarea minimă coboară până la -3 grade. Precipitații nu au fost anunțate.

În Cluj soarele va risipi norii care se vor aduna la primele ore ale zilei. Vântul va sufla slab, iar valorile termice vor oscila între 5 grade, temperatura maximă, și -4 grade, minimă înregistrată în parcursul nopții. Tot pe durata nopții norii vor acoperi cerul.

Vremea în principalele orașe din țară

-Timișoara: 6 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 92%, Vânt: 13 km/h;
– Oradea: 4 grade Celsius, Precipitații: 30%, Umiditate: 93%, Vânt: 19 km/h;
– Baia Mare: 4 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 91%, Vânt: 14 km/h;
– Cluj Napoca: 3 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 84%, Vânt: 19 km/h;
– Sibiu: 4 grade Celsius, Precipitații: 30%, Umiditate: 83%, Vânt: 13 km/h;
– Alba Iulia: 4 grade Celsius, Precipitații: 30%, Umiditate: 89%, Vânt: 16 km/h;
– Târgu Jiu: 8 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 70%, Vânt: 14 km/h;
– Suceava: 4 grade Celsius, Precipitații: 5%, Umiditate: 68%, Vânt: 24 km/h;
– Bacău: 4 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 69%, Vânt: 19 km/h;
– Botoșani: 6 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 66%, Vânt: 26 km/h;
– Miercurea Ciuc: 1 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 81%, Vânt: 13 km/h;
– Brașov: 1 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 85%, Vânt: 18 km/h;
– Ploiești: 7 grade Celsius, Precipitații: 5%, Umiditate: 79%, Vânt: 19 km/h;
– Buzău: 7 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 77%, Vânt: 13 km/h;
– Târgoviște: 8 grade Celsius, Precipitații: 5%, Umiditate: 76%, Vânt: 10 km/h;
– Galați: 7 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 76%, Vânt: 19 km/h;
– Brăila: 7 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 79%, Vânt: 18 km/h;
– Tulcea: 6 grade Celsius, Precipitații: 0%, Umiditate: 75%, Vânt: 26 km/h.

Vezi si alte articole...