luni, iulie 15, 2024

Wagner se zdruncină din temelii! Anunțul venit după moartea lui Prigojin

ExterneWagner se zdruncină din temelii! Anunțul venit după moartea lui Prigojin

Grupul Wagner, înființat de Evgheni Prigojin, nu o duce foarte bine după decesul acestuia. Un reprezentant al grupării paramilitare arată că viitorul este incert.

Informaţie de ultimă oră despre Wagner!

Membrii grupării Wagner au fost sfătuiți să își caute de lucru. Anunțul vine la o săptămână de la moartea lui Evgheni Prigojin, liderul grupării paramilitare.

„Câteva zeci de mii de luptători pe deplin pregătiţi sunt gata să muncească şi sunt dispuşi să-şi apere patria (în Ucraina), dar din cauza unor circumstanţe bine cunoscute deocamdată nu ne lasă”, spune un reprezentat al grupării.

Declarația sa a fost publicată în format audio de către portalul Başnie Istorii.

Concurență din partea Ministerului Apărării

Reprezentantul Wagner, despre care nu se știe niciun detaliu, spune că mercenarii sunt nevoiți să-și caute de muncă în zone precum Africa și Orientul Mijlociu. El spune că în aceste zone situația nu este deloc mai ușoară.

„Ne confruntăm cu o concurenţă dură din partea Ministerului Apărării şi a Gărzii Naţionale care planifică şi încearcă să acceseze (acele zone) cu activităţi similare cu ale noastre”, a subliniat reprezentantul Wagner.

Problema fusese abordată de Prigojin

Acesta a mai precizat că fostul bucătar al lui Vladimir Putin a abordat această problemă în ultima sa deplasare în Africa. Atunci, spun el, mai multe țări s-au arătat interesate de serviciile grupării.

„Vom încerca să găsim de lucru pentru membrii noştri. Când şi cât, nu ştim. Prin urmare, aşteptaţi sau căutaţi un alt loc de muncă. Urmăriţi îndeaproape situaţia internaţională.

Dacă echipa noastră primeşte permisiunea de a se întoarce în zona operaţiunii militare speciale (în Ucraina), atunci vom relua în mod activ recrutarea de bărbaţi. Va fi de lucru”, a comentat el.

Wagner

Kremlinul admite că moartea lui Prigojin s-ar putea să nu fi fost accidentală

Kremlinul a declarat miercuri că accidentul care a provocat moartea lui Evgheni Prigojin, liderul forței militare private Wagner, decedat săptămâna trecută în Rusia, ar fi putut fi rezultatul unei „acțiuni greșite deliberate”.

Anchetatorii nu au stabilit încă o cauză oficială. „Diferite versiuni” despre ceea ce s-a întâmplat „sunt luate în considerare”, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a declarat reporterilor, în timpul conferinței telefonice zilnice, că printre posibilele cauze se numără, „să o spunem așa, acțiuni greșite deliberate”.

Comitetul rus de anchetă nu și-a încheiat încă investigația privind naufragiul. Comitetul a deschis săptămâna trecută un dosar penal sub acuzația de încălcare a siguranței zborului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că nu ar putea exista o anchetă internațională, pe care Centrul de Cercetare și Prevenire a Accidentelor Aeronautice din Brazilia a solicitat-o prin intermediul normelor de aviație civilă ale Națiunilor Unite, scrie Fox News.

Vezi si alte articole...