sâmbătă, iulie 20, 2024

„Wagner”-ul Europei. O firmă dintr-un stat NATO angajează luptători pentru Ucraina. Cu ce salariu sunt ademeniți

Externe„Wagner”-ul Europei. O firmă dintr-un stat NATO angajează luptători pentru Ucraina. Cu ce salariu sunt ademeniți

O firmă dintr-un stat NATO angajează luptători pentru Ucraina. Cu ce salariu sunt ademeniți recrutează voluntari pentru a lupta în Ucraina și susține că este mereu în contact cu Ministerul ucrainean al Apărării.

O firmă dintr-un stat NATO angajează luptători pentru Ucraina este vorba despre o companie din Spania, oferă viitorilor luptători iberici contracte de până la 3.400 de euro pe lună. Cel mai dificil test pentru mercenarii din Legiunea Internațională din Ucraina este să mențină timp de trei zile o poziție-cheie pe care au câștigat-o. Pentru a face acest lucru, voluntarii petrec două nopți și trei zile fără să doarmă, apărând punctul strategic, notează Euronews.

„Din întregul curs, acesta este testul cu cea mai mare rată de abandon”, a declarat Francisco Galvan, director și antrenor principal al G.O.A. Tactical, singura companie din Spania dedicată pregătirii persoanelor care vor să lupte în Ucraina.

Contract direct cu Ministerul Apărării din Ucraina

Pregătirea mercenarilor iberici este intensă. Printre alte exerciții grele, ei trebuie să alerge cu echipamentul militar în spate, să captureze și să „curețe” tranșeele ocupate și să fie supuși unor teste de stres într-un mediu ostil.

Contra sumei de 700 de euro, viitorii luptători primesc cinci zile de antrenament pentru a experimenta ceea ce se va întâmpla pe câmpul de luptă.

În final, răsplata lor este un contract cu Ministerul ucrainean al Apărării, în valoare de până la 3.400 de euro, dacă se alătură unităților de elită.

„Compania noastră are contacte cu ministerele Apărării din toată lumea, inclusiv cu Ucraina. Ceea ce facem noi este să evaluăm o persoană interesată să lupte și să îi dăm contactele pentru a putea lua legătura cu ei”, spune Galvan.

„Voluntarul este cel care trebuie să îi sune direct, dar contactele noastre îl așteaptă. Apoi, el prezintă certificatul de validare și are postul”, adaugă el.

Vezi si alte articole...