joi, noiembrie 30, 2023

Zece milioane de australieni au rămas fără acces la rețeaua de telefonie și internet din cauza unui update de software

EconomieZece milioane de australieni au rămas fără acces la rețeaua de telefonie și internet din cauza unui update de software

Compania australiană Optus spune că întreruperea de 14 ore a serviciilor de telefonie și internet de miercurea trecută, care a afectat 10 milioane de abonați, a fost cauzată de o actualizare a software-ului rețelei de comunicații, relatează The Guardian.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat luni că întreruperea serviciilor a fost cauzată de modificările aduse informațiilor de rutare dintr-o rețea internațională de peering, după o actualizare de rutină a software-ului.

„Aceste modificări ale informațiilor de rutare s-au propagat prin mai multe nivele din rețeaua noastră și au depășit nivelurile de siguranță prestabilite pe routerele cheie care nu le puteau gestiona. Acest lucru a dus la deconectarea acelor routere de la rețeaua Optus IP Core pentru a se proteja”, a spus purtătorul de cuvânt.

Drept urmare, guvernul australian a anunțat că lansează o investigație cu privire la o întrerupere, potrivit ZDnet.

„Restabiliraea rețelei a necesitat un efort masiv din partea echipei și, în unele cazuri, a obligat Optus să reconecteze sau să repornească ruterele fizic, ceea ce a însemnat trimiterea unor echipe de tehnicieni în mai multe site-uri din Australia”.

Compania a anunțat săptămâna trecută că va oferi gratuit 200 GB de date pentru clienții de telefonie mobilă și companiile mici, dar acest anunț a fost primit cu reticență de cei 10 milioane de clienți care au rămas fără acces la serviciile sale.

Luni, Optus a anunțat că a creat o „echipă de specialiști dedicată” pentru a evalua plângerile legate de această întrerupere.

„Vom analiza circumstanțele specifice și vom lucra cu clienții pentru a stabili opțiunile pe care le putem lua pentru a le rezolva plângerile”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Optus.

De asemenea, Optus propune clienților o ofertă care include viteze mai mari de transfer de date în luna decembrie, ca parte a ceea ce Optus spune că este un gest de bunăvoință.

Vezi si alte articole...