marți, iunie 18, 2024

Zeci de mii de ucraineni din 122 de localităţi, fără curent în urma unor atacuri ruseşti în sudul şi estul Ucrainei. Zelenski se aşteaptă la o ”iarnă grea”

EconomieZeci de mii de ucraineni din 122 de localităţi, fără curent în urma unor atacuri ruseşti în sudul şi estul Ucrainei. Zelenski se aşteaptă la o ”iarnă grea”

În sudul Ucrainei, bombardamente au lăsat în beznă peste 28.000 de consumatori în oraşul Herson, bombardat intensiv de către armata rusă aproape zilnic, iar alţi peste 3.000 în regiunea Herson, anunţă pe Telegram ministerul.

Ministerul Energiei nu precizează însă când au avut loc aceste întreruperi ale alimentării cu electricitate.

În regiunea Harkov (est), un atac a avariat o infrastructură energetică.

”Peste 17.600 de consumatori au rămas fără electricitate”, potrivit ministerului.

În regiunea Doneţk (est), un bombardament rusesc a avariat o linie de înaltă tensiune şi a tăiat curentul în oraşul Kostiantînivka.

”În total, 122 de localităţi au rămas fără electrcitate”, potrivit aceleiaşi surse.

Ucraina se aşteaptă la o nouă campanie de atacuri ruseşti asupra reţelei sale energetice, ca iarna trecută, când milioane de ucraineni au fost privaţi de căldură şi lumină, la temperaturi glaciale.

Rusia acumulează rachete în vederea unor atacuri vizând infrastructuri ucrainene la iarnă, acuza joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Cred că suntem mai bine pregătiţi de iarnă decât mai înainte”, a declarat el unui grup de jurnalişti, inclusiv de la AFP.

”Dar nu cred că Rusia va folosi mai puţin armament”, continua el, adăugând că ”iarna va fi grea”.

Vezi si alte articole...