miercuri, februarie 21, 2024

Zeci de persoane au căzut pe gheață depusă pe străzile din Capitală și au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență

Din OrasZeci de persoane au căzut pe gheață depusă pe străzile din Capitală și au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență

Un număr semnificativ de persoane care au alunecat pe gheață au fost aduse la Camera de Gardă Ortopedie a Spitalului Clinic de Urgență București în zilele de luni și marți. Spitalul Clinic de Urgență București a declarat, conform News.ro, că 24 de persoane care au suferit căderi pe gheață s-au prezentat la Camera de Gardă Ortopedie la începutul acestei săptămâni.

„Străzile acoperite cu gheață din Capitală au generat un număr crescut de pacienți care au sosit în ultimele zile la Camera de Garda Ortopedie a Spitalului Clinic de Urgență București”.

În data de 22 ianuarie, la Camera de Gardă Ortopedie, s-au prezentat 69 de pacienți, din care 7 cazuri au implicat persoane care au căzut pe gheață. Opt dintre aceștia au necesitat internare. În ziua următoare, 23 ianuarie, au fost înregistrați 50 de pacienți, dintre care 17 prezentau fracturi și contuzii cauzate de căderi pe gheață. Nouă dintre aceste cazuri au necesitat spitalizare, conform informațiilor furnizate de reprezentanții unității sanitare.

Problema gheții de pe trotuare și a țurțurilor care amenință să cadă este o altă provocare cu care se confruntă locuitorii din București în această perioadă.

Legea prevede că atât persoanele fizice, cât și cele juridice au obligația să îndepărteze țurțurii și să curețe trotuarele de zăpadă și gheață. Potrivit Articolului 12 din Anexa 1 a HCGMB 120/2010, atât persoanele fizice, cât și cele juridice „au obligația ca pe timp de iarnă să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului/construcției, să curețe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, curților și terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale”.

Vezi si alte articole...