sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Zeci de seniori din Sectorul 2 au primit gratuit tablete în cadrul proiectului „Incluziune digitală pentru persoanele vârstnice”

Din OrasZeci de seniori din Sectorul 2 au primit gratuit tablete în cadrul proiectului „Incluziune digitală pentru persoanele vârstnice”

Persoanele în vârstă din Sectorul 2 au participat, în perioada 1 august – 1 noiembrie, la cursuri gratuite menite să le ofere cunoștințe despre utilizarea dispozitivelor digitale. În cadrul proiectului „Incluziune digitală pentru persoanele vârstnice”, zeci de seniori au primit gratuit tablete.

Primăria Sectorului 2 anunță că 150 de persoane vârstnice, aflate în situații de risc de marginalizare socială, au beneficiat de această inițiativă, primind gratuit tablete pentru a se adapta la tehnologie și, în același timp, pentru a dobândi noi abilități digitale.

„Ajutăm persoanele vârstnice din Sectorul 2 să ţină pasul cu tehnologia şi să dobândească noi abilităţi digitale care să-i ferească de izolare.

150 de seniori cu domiciliul în Sectorul 2, aflaţi în risc de marginalizare socială, au primit gratuit device-uri digitale, respectiv tablete, în cadrul proiectului „Incluziune digitală pentru persoanele vârstnice”.

Seniorii din Sectorul 2 au participat la sesiuni gratuite de formare în cadrul cărora au învățat diverse abilități digitale, printre care trimiterea de e-mailuri, utilizarea rețelelor de socializare, redactarea de documente, căutarea de informații online, navigarea sigură pe internet și descărcarea de aplicații. Proiectul „Incluziune digitală pentru persoanele vârstnice” s-a desfășurat între 1 august și 1 noiembrie în diverse centre destinate seniorilor din Sectorul 2. Scopul acestui proiect a fost reducerea decalajului digital în rândul acestei categorii de persoane. Primăria Sectorului 2 a contribuit financiar la acest proiect, care aparține Fundației „Bucuria Ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 a fost, de asemenea, implicată în buna desfășurare a întregului proiect.

De asemenea, Primăria Sectorului 6 a anunțat un nou proiect pentru seniorii din comunitate, oferindu-le posibilitatea de a participa la cursuri gratuite de bachata, cu scopul de a-și menține un stil de viață activ.

„Începând de ieri, am demarat un nou proiect prin care seniorii noștri își păstrează stilul activ, sănătatea fizică și mintală.

Bachata este stilul de dans prin care se îmbunătățesc echilibrul, coordonarea, atenția și mobilitatea. Prin dans se dezvoltă și o stare de spirit pozitivă prin exprimare corporală, socializare și apartenență la grup”.

Primăria Sectorului 6 a anunțat că persoanele interesate se pot înscrie la cursurile gratuite de bachata organizate la Conacul Golescu-Grant, situat pe Aleea Țibleaș nr. 64. Pentru mai multe informații, doritorii pot apela numărul de call center 021/9970.

Vezi si alte articole...