luni, iulie 15, 2024

Zelenski a mulțumit României pentru ajutorul antiaerian acordat Ucrainei: „Este imperativ să fim uniţi”

ActualitateZelenski a mulțumit României pentru ajutorul antiaerian acordat Ucrainei: „Este imperativ să fim uniţi”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut să mulțumească unor state, printre care și România, pentru ajutorul acordat Kievului cu apărarea aeriană, care, conform spuselor sale, este mai puternică decât anul trecut.

Volodimir Zelenski declară. Suntem aproape la jumătatea lunii noiembrie şi trebuie să fim pregătiţi pentru posibilitatea ca inamicul să mărească numărul de lovituri cu drone sau rachete asupra infrastructurii Ucrainei

„Rusia se pregăteşte pentru iarnă. Iar în Ucraina, toată atenţia noastră ar trebui să se concentreze asupra apărării, asupra răspunsului la terorişti, asupra a tot ceea ce poate face Ucraina pentru a le permite oamenilor noştri să treacă mai uşor peste această iarnă şi pentru a creşte capacităţile soldaţilor noştri”, a mai ținut să precizeze liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski a enumerat statele care au ajutat Ucraina.

El a mulțumit tuturor țărilor care au oferit ajutor Ucrainei în ceea ce privește apărarea aeriană. Zelenski a pomenit mai multe țări, între care și România: „Statele Unite, Germania, Franţa, Marea Britanie, Norvegia, Italia, România, Suedia, Olanda, Slovacia, Cehia, Bulgaria, Polonia, statele baltice şi alte ţări”, a mai continuat preşedintele Ucrainei.

Liderul de la Kiev a susținut în mesajul adresat națiunii că țările respective au oferit sisteme de rachete Patriot, NASAMS, IRIS-T, RAVEN, Hawk, precum și alte sisteme care asigură apărarea aeriană. „Nu putem vorbi deschis despre toate acum, dar apărarea aeriană a Ucrainei este deja mai puternică decât anul trecut”, a declarat Zelenski. „Are diferite capacităţi, dar, din păcate, nu protejează încă pe deplin întregul teritoriu”, a spus el. „Dar lucrăm pentru a o face şi mai puternică”, a mai adăugat președintele ucrainean.

„Fiecare ţară, fiecare lider care ne ajută să ne consolidăm apărarea aeriană ajută la protejarea unor vieţi”, a mai declarat liderul de la Kiev, înainte de a-i îndemna pe toți ucrainenii, jurnaliștii și pe toți cei care susțin Ucraina să contribuie la consolidarea apărării.

„Să ajute! Suntem capabili să trecem cele mai dificile teste. Dar numai când suntem împreună, în unitate, când avem grijă unii de alţii şi când milioane de oameni îşi ajută apărătorii şi ţara. Este imperativ să fim uniţi şi recunoscători”, a susținut Zelenski.

Vezi si alte articole...