miercuri, iunie 19, 2024

1.555 de apeluri la Serviciul de Ambulanță București Ilfov din cauza căldurii extreme

Din Oras1.555 de apeluri la Serviciul de Ambulanță București Ilfov din cauza căldurii extreme

Efectele caniculei s-au resimțit puternic în București. Serviciul de Ambulanță București – Ilfov (SABIF) a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 1.555 de solicitări de ajutor pentru probleme cauzate de căldura extremă. Dintre acestea, puțin peste 1.000 au fost cazuri de „cod roșu” și „cod galben”, conform declarațiilor managerului SABIF, Alis Grasu, care a subliniat că ziua de ieri a fost „una aparte”.

Codul portocaliu care a afectat Bucureștiul ieri a avut un impact semnificativ asupra locuitorilor Capitalei, aceștia resimțind efectele căldurii extreme, în special în spațiile publice. Acest lucru s-a reflectat în numărul neobișnuit de mare de apeluri către Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, cu peste 1.500 în ultimele 24 de ore, conform declarațiilor managerului SABIF, Alis Grasu.

Din totalul de 1.555 de solicitări, 1.016 au fost situații de „cod roșu” și „cod galben”. De asemenea, din totalul intervențiilor, 209 persoane se aflau în spații publice când au apelat la serviciile ambulanței. Potrivit lui Alis Grasu, s-a înregistrat o creștere cu 16,57% a numărului de solicitări în ultimele 24 de ore în comparație cu cele 24 de ore precedente.

„În ultimele 24 de ore s-au înregistrat şi s-au efectuat la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov 1.555 solicitări, dintre care 1.016 persoane au prezentat urgenţe de „cod roşu” şi „cod galben”. 209 persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă, 41 de persoane prezentând lipotimii, respectiv senzaţie de pierdere a stării de conştienţă şi 22 de persoane au prezentat sincope. Trebuie să luăm în calcul faptul că ieri se numărau încă voturile şi au fost foarte multe solicitări la secţii de votare dintre aceste cazuri în loc public. Dacă facem o comparaţie cu ziua anterioară constatăm că este o creştere cu 16,57% la numărului total de solicitări”, a menționat Alis Grasu, conform Agerpres.

În plus, numărul total de solicitări a înregistrat o creștere și în comparație cu aceeași zi a lunii mai, cu 10%, în timp ce numărul urgențelor a crescut cu 19%. Managerul SABIF a subliniat că ziua de 10 iunie a fost una neobișnuită în ceea ce privește numărul crescut de intervenții în spațiile publice.

Vezi si alte articole...