sâmbătă, iulie 20, 2024

200 milioane euro este bugetul județului Cluj

Actualitate200 milioane euro este bugetul județului Cluj

Potrivit șefului CJ Cluj, Alin Tișe, bugetul pe anul 2023 al Clujului va fi de aproximativ 980-990 milioane lei, adică puțin peste 200 de milioane de euro.

El a declarat că prioritățile pe anul curent ale administrației pe care o conduce vor fi sănătatea, învățământul și infrastructura.

Noi am gândit deja un buget echilibrat. Este în limită și sensibil egal cu bugetul de anul trecut. În 2022 a fost de aproximativ 980-990 milioane lei, adică puțin peste 200 de milioane de euro. Din aceștia 55% am avut investiții și 45% au fost cheltuielile de funcționare, bunuri, servicii, etc.

Să nu uităm că noi, la nivelul Consiililor Județene, avem obligația să facem cheltuieli la tot ce înseamnă școlile speciale sau căminele pentru persoane vârstnice. Proiecția bugetară pe anul aceste ne-o dorim să fie cam tot pe aici, adică 55-45% investiții-cheltuieli. Îmi doresc ca anul acesta să implementăm mai mult decât în 2022.

Vreau să reușim să cheltuim mai mulți bani din fonduri europene decât anul trecut. Fără fonduri europene nu poți dezvolta județul așa cum ți-ai dori, adică doar din bugetul tău. Este aproape imposibil. Îmi doresc să atragem cât mai mulți bani, iar aceștia să se vadă în proiecte”, a declarat Alin Tișe la un post de radio local.

Articolul 200 milioane euro este bugetul județului Cluj apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.

Vezi sursa originala: InformatiaCluj.ro

Vezi si alte articole...