luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

246 de locuri de parcare noi, amenajate pe strada Arieșul Mare din cartierul Militari

Din Oras246 de locuri de parcare noi, amenajate pe strada Arieșul Mare din cartierul Militari

Pe strada Arieșul Mare din cartierul Militari, o nouă parcare a fost inaugurată recent. Aici, unde anterior se găseau 146 de garaje, au fost demolate structurile vechi și, în schimb, au fost amenajate 246 de locuri de parcare.

Administrația locală a anunțat că în această parcare sunt disponibile și spații special destinate persoanelor cu dizabilități, iar în curând vor fi create și locuri de parcare pentru motociclete, care vor fi oferite gratuit. Primăria Sectorului 6 a făcut acest anunț referitor la noua parcare de pe strada Arieșul Mare din Militari.

„Parcare amenajată la ultimele standarde!
140 de garaje demolate, 246 de locuri de parcare amenajate la ultimele standarde de civilizație.
Unde? În Militari, pe strada Arieșul Mare”, a transmis administrația locală într-o postare pe Facebook.

Noua parcare este dotată conform normativelor și include spații special destinate persoanelor cu dizabilități. Primăria Sectorului 6 anunță că vor fi create și câteva locuri destinate parcării motocicletelor. Aceste locuri de parcare pentru motociclete vor fi disponibile gratuit, fiind accesibile „la liber”.

De asemenea, este planificată și o zonă dedicată pentru amplasarea stațiilor de încărcare destinate mașinilor electrice.

„De-a lungul parcării sunt amenajate spații verzi: gazon și copaci falnici, nu bețe, la fiecare loc de parcare. Am montat și aspersoare”.

Primăria Sectorului 6 menționează că proiectul parcului arată similar cu cele din orașele europene. Distribuirea locurilor de parcare va începe începând cu data de 3 iunie 2024.

„Locurile de parcare auto sunt în transparență decizională pe site-ul Administrației Comerciale Sector 6 și pe 3 iunie vor fi distribuite în ordine celor înscriși cu cerere loc de parcare pe platformă”.

În vecinătatea parcării, ADPDU S6 a amenajat o zonă specială de relaxare. Conform administrației locale, timp de mai mulți ani, terenul din această zonă a fost neglijat, fiind ocupat de garaje vechi și plin de noroaie.

Vezi si alte articole...