joi, februarie 22, 2024

3 Soluții prin care să inlocuiești fondul de ten

Life3 Soluții prin care să inlocuiești fondul de ten

Secretul unui machiaj reușit este, fără îndoială, un fond de ten cu acoperire mare și rezistent la transfer. Însă industria cosmetică se află în continuă schimbare, iar dorința de a avea un ten curat și sănătos a determinat renunțarea la fondurile de ten tradiționale și alegerea unor alternative mai lejere. În acest articol vei afla cum produsele precum BB cream, CC cream, crema hidratantă și o pudră pot face minuni în privința aspectului pielii tale. Aceste trei alternative nu numai că oferă acoperire foarte bună, dar aduc și beneficii suplimentare tenului tău.

Crema hidratantă și pudră compactă

În cazul în care îți dorești o abordare mai personalizată în locul fondului de ten, poți combina o cremă hidratantă cu o pudră compactă. Pentru început, aplici crema hidratantă potrivită pentru tipul tău de ten, fiind singură că pielea ta este pregătită pentru următorul produs de machiaj. Lăsă să se absoarbă înainte de a pudra ușor fața cu o pudră compactă translucidă sau colorată. Această metodă oferă o finisare subtilă, mată, asigurând în același timp hidratare pe tot parcursul zilei. Este o opțiune fantastică pentru cele care doresc o rutină simplă de îngrijire, cu un aspect curat al tenului.

O altă variantă este amestecarea unei creme hidratante cu pudră. Adaugi o cantitate de pudra astfel încât să obții o culoare cât mai apropiată de nuanța tenului tău. Vei obține o cremă lejeră, pe care o poți aplica pe față după rutina de îngrijire în locul texturilor consistente ale produselor de machiaj care încarcă tenul.

CC Cream

CC cream, cu numele complet „cremă corectoare a culoarii” sau „cremă corectoare”, este un produs conceput pentru a răspunde multor probleme ale pielii. Acesta combină îngrijirea pielii cu machiajul, oferind acoperire în timp ce corectează roșeața, decolorarea și alte imperfecțiuni. Îmbogățită cu antioxidanți și adesea având factor de protecție solară, CC cream nu numai că uniformizează tonul pielii, dar și protejează împotriva factorilor de stres ambientali. Formula sa lejeră permite o aplicare ușoară, făcând-o varianta ideală pentru înlocuirea fondurile de ten cu consistență densă, care încarcă tenul.

Un mic dezavantaj pe care îl are CC cream este numărul mai redus de nuanțe pe care le vei găsi disponibile, spre deosebire de multiplele nuanțe ale fondurilor de ten. Însă,, majoritatea produselor CC cream sunt create pe baza nuanțelor naturale ale tenului, adaptându-se unei game foarte largi de culori și texturi ale pielii.

Cum să aplici CC cream

Produsele CC cream sunt versatile și le poți folosi ca produs principal pentru a corecta nuanța pielii, roșeața, pigmentarea, decolorarea. Sau, o poți folosi ca bază, înaintea aplicării fondului de ten, pentru a obține o acoperire perfectă. Beneficiul combinării, dacă optezi pentru ultima variantă, este că poți aplica o cantitate mult mai mică de fond de ten pentru a obține un ton al pielii complet uniform. Astfel, eviți încărcarea tenului care, uneori, imprimă pielii un aspect îmbătrânit. Ține cont că produsele CC cream se aplică, întotdeauna, după curățarea și hidratarea tenului.

BB Cream

BB cream este prescurtarea pentru „balsam de înfrumusețare” sau „balsam pentru imperfecțiuni”, este o altă alternativă excelentă la fondul de ten. Este un produs multifuncțional care îmbină beneficiile îngrijirii pielii cu o acoperire ușoară. Are o acoperire mai ușoară decât fondurile de ten standard, dar mai groase decât o cremă hidratantă nuanțatoare.

BB cream-urile includ adesea ingrediente precum vitaminele, antioxidanții și componente hidratante, ajutând tenul să fie sănătos și strălucitor. Mai mullt decât atât, ele oferă și protecție împotriva razelor UV. Datorită consistenței sale ușoare, BB cream permite pielii să respire, oferind un aspect natural și este perfect pentru utilizarea zilnică.

Cum aplici BB cream

Fiind plasată undeva la mijloc din punct de vedere al acoperirii, între crema hidratantă nuanțatoare și fondul de ten, BB cream este o alegere perfectă în obținerea unui ten lipsit de imperfecțiuni. Aplică BB creamu-ul după rutina de îngrijire a pielii. Pune o cantitate mică pe nas, obraji și bărbie și uniformizează. Cel mai recomandat este cu ajutorul unui burete sau pensule pentru fond de ten. Încearcă să eviți întinderea cremei cu mâna, deoarece nu este foarte igienic.

Beneficiile unui machiaj lejer

Acoperire care Lasă Pielea să Respire: CC cream, BB cream și combinația de cremă hidratantă și pudră oferă o acoperire lejeră care permite pielii să respire, prevenind astfel porii înfundați și posibilele erupții cutanate.

Beneficii pentru Îngrijirea Pielii: Aceste produse alternative vin, adesea, cu beneficii pentru îngrijirea pielii, cum ar fi hidratarea, protecția SPF și proprietăți antioxidante, contribuind la îmbunătățirea sănătății pielii în timp.

Aplicare Ușoară: Formulele lejere, fluide și aplicarea prietenoasă fac ca aceste alternative să fie perfecte pentru persoanele care caută o rutină de frumusețe rapidă și ușoară, dar cu un aspect curat al tenului.

Nu uita că, înainte de orice produse de machiaj, este important să urmezi pașii pentru rutina de îngrijire a pielii. Fie că ai ten normal, uscat, mixt sau cu tendințe acenice, nu te abate de la produsele și tratamentele care oferă confort pielii tale. Produsele de machiaj vin ca un plus de uniformitate și luminozitate pentru ten, mascând unele imperfecțiuni. Prin machiaj poți defini trăsăturile care îți evidențiază personalitatea și care te fac să fii încrezătoare. Este chiar indicat, după aceste produse lejere de machiaj, să apelezi la un rimel, blush și un ruj în nuanțe potrivite tipului tău de ten.

În concluzie, fondurilor de ten cu texturi dense nu mai sunt o soluție unică pentru un ten impecabil. Utilizarea alternativelor precum CC cream, BB cream și combinația de cremă hidratantă și pudră compactă poate duce la un aspect mai natural, mai strălucitor și mai sănătos al tenului. Experimentează aceste opțiuni versatile pentru a descoperi combinația perfectă care se potrivește cel mai bine dorințelor tale și nevoilor pielii.

Vezi si alte articole...