joi, iulie 18, 2024

5 noi grădinițe nZEB urmează să fie construite în Sectorul 2 al Capitalei

Din Oras5 noi grădinițe nZEB urmează să fie construite în Sectorul 2 al Capitalei

Primăria Sectorului 2 a anunțat că va construi 5 noi grădinițe nZEB (nearly Zero Energy Building) pentru a satisface cerințele locuitorilor din București. Lucrările au început deja pentru patru dintre acestea, iar pentru cea de-a cincea clădire, construcția va începe în acest an. În recenta ședință a Consiliului Local al Sectorului 2, au fost actualizați indicatorii tehnico-economici pentru aceste proiecte, cu scopul de a asigura serviciile nZEB în aceste clădiri. Prin construirea acestor 5 grădinițe, autoritățile locale își propun să răspundă nevoilor comunității:

„Extindem infrastructura de educație de la noi din sector pentru a oferi copiilor acces mai ușor la grădiniță, chiar în cartierul în care locuiesc. Simplificăm astfel și viața părinților, care îi pot duce pe jos, fără a mai sta blocați în trafic, cu stres că întârzie la serviciu”.

Cele patru șantiere care au fost deja demarate sunt situate pe următoarele străzi: Strada Pescărușului nr. 127, unde va fi construită o grădiniță cu 8 grupe, Strada Sportului nr. 21, unde se va amenaja o grădiniță cu 8 grupe, Strada Știucii nr. 54, unde se va construi o grădiniță cu 7 grupe, și Strada Periș nr. 27, unde va fi edificată o grădiniță cu 4 grupe.

Grădinița pentru care urmează să înceapă lucrările în acest an, conform informațiilor furnizate de Primăria Sectorului 2, va fi situată pe Strada Ion Vlad nr. 3-5.

Clădirile nZEB sunt caracterizate de un consum energetic foarte redus și de o performanță energetică înaltă. Ele folosesc tehnologii moderne care reduc impactul asupra mediului înconjurător.

Decizia de a construi aceste 5 noi grădinițe a fost luată pentru a satisface nevoile familiilor cu copii mici. În prezent, în București, numărul grădinițelor de stat este mult inferior celui al grădinițelor private. Astfel, mulți părinți se confruntă cu dificultăți financiare pentru a-și înscrie copiii la grădiniță.

„Vrem să asigurăm cât mai multe locuri în unitățile preșcolare de la noi din sector. Doar așa putem descuraja abandonul școlar și facilita accesul copiilor la servicii educaționale de top”, declară PS2.
Administrația publică din Sectorul 2 a subliniat că educația este o prioritate fundamentală. Prin urmare, se depun eforturi pentru a extinde numărul de locuri disponibile pentru copiii mici în cartierele unde cererea este în creștere.

Vezi si alte articole...