miercuri, mai 29, 2024

60 de semifinaliști vor participa la ultima etapă pentru Consiliul Consultativ al Copiilor din Capitală

Din Oras60 de semifinaliști vor participa la ultima etapă pentru Consiliul Consultativ al Copiilor din Capitală

La etapa finală de interviuri pentru selectarea membrilor Consiliului Consultativ al Copiilor participă 60 de semifinaliști. Aceasta va avea loc în zilele următoare, conform anunțului făcut vineri, 25 aprilie 2024, de către Primăria Municipiului București. Evenimentul va avea loc la Muzeul Copiilor, situat pe Bulevardul Decebal nr. 11.

Anunțul publicat pe rețelele de socializare oferă mai multe detalii despre desfășurarea acestei etape. Semifinaliștii, în număr de 60, sunt copii cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani. Din aceștia, doar 20 vor fi aleși pentru a face parte din Consiliu.

„Avem 60 de semifinaliști, toți foarte buni, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani. Din aceștia, vor intra în Consiliu 20”.

Selecția este descrisă ca fiind una dificilă, deoarece toți candidații pentru Consiliul Consultativ al Copiilor s-au dovedit foarte bine pregătiți.

Administrația publică a explicat și scopul pentru care este necesară existența unui astfel de consiliu. Mai exact, acesta va avea rolul de a reprezenta nevoile și prioritățile copiilor în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

De asemenea, se dorește ca Bucureștiul să devină o Localitate Prietenoasă pentru Copii.

„Vrem ca Bucureștiul să devină Localitate Prietenă a Copiilor, unde drepturile lor sunt respectate, iar nevoile și prioritățile lor să se regăsească în deciziile Consiliului General al Municipiului București”.

Acest program reprezintă o inițiativă a Primăriei Capitalei în parteneriat cu UNICEF.

La începutul lunii februarie, Primăria Municipiului București a anunțat că va selecta 20 de copii cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani pentru a face parte din Consiliul Consultativ al Copiilor.

„Îmi doresc ca Bucureștiul să devină Localitate Prietenă a Copiilor, un loc în care drepturile lor sunt respectate, iar nevoile și prioritățile celor mai tineri cetățeni să se regăsească în deciziile pe care le ia Consiliul General al Municipiului București”, afirma Nicușor Dan, pe 9 februarie 2024.

Înscrierile pentru această competiție s-au încheiat la data de 1 martie 2024.

Consiliul Consultativ reprezintă una dintre modalitățile prin care Primăria Capitalei își asumă angajamentul de a încuraja participarea copiilor la viața publică. Acest proiect face parte din Inițiativa Localitate Prietenă a Copiilor, care plasează drepturile, nevoile, preocupările și prioritățile copiilor în centrul atenției administrației locale.

Vezi si alte articole...