joi, mai 23, 2024

8 clădiri istorice din Capitală urmează să fie consolidate

Din Oras8 clădiri istorice din Capitală urmează să fie consolidate

Primarul General al Capitalei a informat locuitorii că 8 clădiri situate în centrul orașului vor fi consolidate și reabilitate cu fonduri nerambursabile. Aceste imobile se află în zone protejate.

Miercuri, 8 mai 2024, Nicușor Dan a anunțat că alte 8 clădiri istorice din centrul Capitalei urmează să fie consolidate și reabilitate. Banii pentru aceste proiecte provin din fonduri naționale nerambursabile.

Pentru a efectua lucrările necesare, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a obținut o finanțare în valoare de 261,53 milioane de lei. Aceste fonduri provin de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat (PNCCRS).

Imobilele care vor fi consolidate și reabilitate sunt situate la următoarele adrese: Strada Franceză nr. 52/ strada Halelor nr. 1, Sector 3, București; Bulevardul Dacia nr. 32, Sector 1, București; Bulevardul Dacia nr. 43, Sector 1, București; Strada Roma nr. 17 si Intrarea Roma nr. 2, Sector 1, București; Strada Maria Rosetti nr. 10, Sector 2, București; Strada Piața Lahovari nr. 5A, Sector 1, București; Calea Dorobanți nr. 10, Sector 1, București; Strada Episcopiei nr. 2-4, Sector 1, București

În total, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a primit finanțare națională nerambursabilă pentru consolidarea a 32 de imobile din București. Dintre acestea: 29 sunt clădiri rezidențiale, 3 sunt clădiri publice.

Primăria Municipiului București are la dispoziție o sumă totală de peste 870 de milioane de lei pentru consolidarea celor 32 de imobile. Primarul General al Capitalei a pus la dispoziție și lista completă a imobilelor care urmează să beneficieze de lucrări de consolidare și reabilitare, accesibilă AICI.

Vezi si alte articole...