marți, aprilie 30, 2024

Tramvaiul ne va duce la Mall Băneasa: Nicușor Dan anunță extinderea infrastructurii de tramvai cu 15 km în patru zone din București

Din OrasTramvaiul ne va duce la Mall Băneasa: Nicușor Dan anunță extinderea infrastructurii de tramvai cu 15 km în patru zone din București

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat astăzi prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook atribuirea contractelor pentru studiile de fezabilitate care vizează extinderea infrastructurii de tramvai din capitală.

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că va atribui contractele pentru studiile de fezabilitate necesare extinderii infrastructurii de tramvai din capitală.

Este vorba despre încă 15 km de linie de tramvai în patru zone ale orașului, menită să ofere o conexiune urbană mai bună. Extinderea este gândită în patru loturi. Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 km în Piața Unirii, legând linia 32 de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia 21 spre strada Sfânta Vineri.

Contractul pentru acest lot a fost atribuit companiei METROUL S.A. și are o valoare de 1,041,050 lei fără TVA, cu un termen de elaborare de 9 luni. Lotul 2 include extinderea liniei de tramvai cu 10,8 km între Bd. Chișinău și strada Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu, Str. Iuliu Hațieganu, Șos. Vitan-Bârzeşti, Str. Sergent Ion Iriceanu, Str. Turnu Măgurele și Str. Luică.

Contractul pentru acest lot a fost atribuit tot companiei METROUL S.A., are o valoare de aproximativ 4 milioane de lei fără TVA și un termen de elaborare de 9 luni. Lotul 3 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,4 km între str. Grațioasa și complexul comercial Băneasa, având un contract atribuit companiei Intergroup Engineering, o valoare de aproape 1,3 milioane de lei fără TVA și un termen de elaborare de 9 luni.

Lotul 4 include extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş și complexul comercial Colosseum, având un contract atribuit tot companiei Intergroup Engineering, o valoare de 1,460,416,67 lei fără TVA și un termen de elaborare de 9 luni

Vezi si alte articole...