marți, aprilie 30, 2024

Sesizări plimbate între administrațiile Bucureștiului în cazul dispariției unor stâlpi anti-parcare

Din OrasSesizări plimbate între administrațiile Bucureștiului în cazul dispariției unor stâlpi anti-parcare

O problemă care ar putea fi ușor rezolvată cu o investiție minimă rămâne fără soluție după o lună de la sesizare. Cazul este legat de dispariția unor stâlpi anti-parcare din zona de lângă Hotel Continental, lângă ieșirea de la stația de metrou Gara de Nord.

La începutul lunii decembrie 2022, grupul social „Vrem schimbare”, care luptă pentru eliberarea trotuarelor de mașini, a anunțat administrațiile Bucureștiului și Sectorului 1 că trotuarul este blocat abuziv de către mașini și că rezolvarea problemei nu este complicată, ci doar necesită refacerea stâlpilor anti-parcare.

Sesizarea a fost transmisă la Primăria Sectorului 1, Administrația Străzilor, Poliția Locală Sector 1 și Brigada Rutieră. La aproape o lună după aceasta, sesizarea încă este plimbată între instituții.

Poliția Locală Sector 1 a transmis sesizarea pentru instalarea stâlpilor anti-parcare către ADP Sector 1, care a redirecționat-o către Administrația Străzilor.

În ciuda faptului că Administrația Străzilor a fost notificată din decembrie, reprezentanții Sectorului 1 au declarat că problema nu poate fi rezolvată de ei, deoarece, deși se află în interiorul sectorului geografic, din punct de vedere administrativ aparține Primăriei Generale.

O altă situație similară s-a întâmplat în noiembrie anul trecut, când cetățenii de pe Bulevardul Antiaeriană au cerut instalarea unui semafor la o trecere de pietoni unde un tânăr de 19 ani a fost omorât de o mașină. Semaforul a fost instalat după proteste repetate în stradă, la trei săptămâni după evenimentul tragic.

Vezi si alte articole...