luni, mai 20, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul...

Europa, sub tot mai multe amenințări. Ce conflicte vor lovi „Bătrânul Continent”

Afirmația retorică a președintelui francez Emmanuel Macron,...

Calendarul zilei 27 aprilie: Sf. Simeon, ruda Domnului

MedicalCalendarul zilei 27 aprilie: Sf. Simeon, ruda Domnului

Sfântul Apostol Simeon  a fost fiul lui Cleopa, fratele lui losif, logodnicul Fecioarei Maria. Sfântul Simeon s-a numărat printre cei Saptezeci de Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos.

El a predicat Evanghelia lui Iisus Hristos în ludeea.

După ce s-a stins din viață Sfântul Apostol Iacob, vărul sau, Sfântul Apostol Simeon a fost numit Episcop al Ierusalimului, a păstorit până când a ajuns la o vârstă înaintată. Se spune că acesta a fost al doilea Episcop al Ierusalimului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit tradiției, atunci când a primit cununa muceniciei, când împărat era Traian, Sfântul Apostol Simeon trecuse de vârsta de 100 de ani. În Palestina a pornit o persecuție asupra iudeilor și creștinilor, Episcopul Simeon a fost prins chinuit cumplit. Sfantul Apostol Simeon a murit răstignit la fel ca Domnul Iisus Hristos.

Aproximativ de anul 106 a început prigoana declanșată de împăratul Traian, când, la porunca consulului Attikus, au fost persecutați creștinii și toți urmașii lui David. Tot la acea prigoană, câțiva eretici pe care i-a combătut în trecut, l-au denunțat romanilor pe episcopul care vreme de aproximativ 23-26 de ani a păstorit neîncetat turma. A fost torturat mai multe zile, a arătat îndrăzneală și consulul cu ceilalți oameni se întrebau cum bătrânul de 120 de ani poate îndura chinurile grele. Aceștia l-au condamnat pe Sfântul Simeon la moarte prin răstignire. Bucuros că urmează moartea lui Iisus Hristos, Sfântul Simeon a avut curajul să primească cununa de biruință a muceniciei, potrivit crestinortodox.ro.

Tot în această zi, sunt pomeniți și:

  • Sfântul Cuvios Ioan Marturisitorul;
  • Sfinții Apostoli Aristarh, Marcu si Zinon;
  • Sfântul Mucenic Puplie;
  • Sfântul Evloghie primitorul de straini;
  • Sfântul Mucenic Lolion cel nou;
  • Sfântul Preacuvios Stefan, Episcopul Vladimirului;

Vezi si alte articole...